ΑΘΗΝΑ / ΠΑΤΡΑ : Μετά τον πόλεμο δηλώσεων έρχεται συνάντηση Νίκου Φίλη με Ιερώνυμο

Μετά τον πόλεμο δηλώσεων έρχεται συνάντηση Νίκου Φίλη με Ιερώνυμο  Προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση μετά το θέμα που πυροδότησαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, περί διευκόλυνσης της διαδικασίας απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών. Συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή θα έχουν αύριο (Τρίτη), στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.


Μια πρώτη προσπάθεια αναδίπλωσης έγινε από το υπουργείο Παιδείας με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου, στη βάση των αρχικών δηλώσεων της οποίας δημιουργήθηκε η ένταση.

Προφανής στόχος της αυριανής συνάντησης είναι η εκτόνωση της έντασης στις σχέσεις υπουργείου Παιδείας και Αρχιεπισκοπής. Λάδι στη φωτιά έριξαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας για το ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν. Τη σκυτάλη πήρε ο αρχιεπίσκοπος, απαντώντας με καυστικό τρόπο και αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αναπληρώτριας υπουργού έναντι της ισχύος του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου