ΠΑΤΡΑ : Το Ωδείο Παρουσιάζει........."



 Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο " Το Ωδείο Παρουσιάζει........." διοργανώνει την Παρασκευή  29 Ιανουαρίου 2016  στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα Σεμιναρίων του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Κορύλλων 2, συναυλία «Το  Omicron Duo                              σε έργα :  W.A. Mozart,  J.S. Bach,R. Muczynski, Ch. M. Widor,  H. Duttilleux                                                                                          
 Φλάουτο:  Γιώργος Σκριβάνος
 Πιάνο : Alessandro Soccorsi


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
W.A. Mozart                     Andante
J.S. Bach                             Partita
R. Muczynski                  Sonata
Ch. M. Widor                   Suite
H. Duttilleux                   Sonatine

To Omicron Duo δημιουργήθηκε μετά την γνωριμία του Alessandro και του Γιώργου στην Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Χάγης όπου ήταν συμφοιτητές. Από κοινού θέλησαν να εξερευνήσουν όλο το φάσμα του ρεπερτορίου για φλάουτο και πιάνο από την baroque μέχρι και την σύγχρονη εποχή. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία.
Βιογραφικό Γεώργιος Σκριβάνος

Έχει αποφοιτήσει από την Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Χάγης στην Ολλανδία παίρνοντας τους τίτλους του Diploma Bachelor of Music και του Master in Music Performance με καθηγητές φλάουτου τους Rien de Reede, Thies Roorda, Emily Beynon, Kersten McKall και Patricia Morris. Παρακολούθησε τον κύκλο μαθημάτων εξειδίκευσης στη σύγχρονη μουσική και τις σύγχρονες τεχνικές του φλάουτου στο Conservatorio della Svizzera Italiana στο Lugano στην Ελβετία ,με καθηγητή τον Mario Caroli. Έχει πάρει επίσης Δίπλωμα φλάουτου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ παμψηφεί στη τάξη φλάουτου της καθηγήτριας Iwona Glinka στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Συμμετείχε ενεργά με υποτροφία στο σεμινάριο ACANTHES στο Metz της Γαλλίας με καθηγητή τον Mario Caroli με εξειδίκευση στη σύγχρονη μουσική και ακόμα σε σεμινάρια με τους Peter Lukas Graf, Trevor Wye,  William Bennett, Phillipe Pierlotte, Will Offermans, Susan Milan, Lisa Ruoho.
Έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου και recitals με διάφορα μουσικά σύνολα σε Ελλάδα , Ολλανδία και Γαλλία και έχει συμπράξει ως νέος σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Στέφανου Τσιαλή όπως επίσης και ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών με μαέστρους τους Saulius Sondeckis , Θεόδωρο Αντωνίου και τον Δημήτρη Μποτίνη.
Επίσης συμπράττει με την Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών ,το ensemble σύγχρονης μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών ,με την Συμφωνική Ορχήστρα της Βασιλικής Ακαδημίας της Χάγης , την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων , την Ορχήστρα Πατρών ,το Εθνικό Θέατρο και την ορχήστρα της παιδικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.  Ήταν  μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Έχει δημιουργήσει το Omicron Ensemble με το οποίο πραγματοποιεί συναυλίες και art performances κυρίως με ρεπερτόριο της σύγχρονης εποχής .






Ο Alessandro Soccorsi γεννήθηκε στην L'Aquila το 1982 όπου και  αποφοίτησε από το Ωδείο "A.Casella" της Άκουιλα το 2003. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στην «Ακαδημία Τεχνών» στη Ρώμη με τον πιανίστα Konstantin Bogino και έπειτα μετακόμισε στην Ολλανδία το 2008, όπου σπούδασε στην Βασιλική Μουσική Ακαδημία στη Χάγη με τον πιανίστα Ναούμ Grubert και πήρε τον μεταπτυχιακό του τίτλο Master of MusicAlessandro έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην  Ευρώπη ως σολίστ αλλά και με σύνολα σε πολλά φεστιβάλ, το ραδιόφωνο και μουσικές εκδηλώσεις, όπως το «Pietre Che cantano 2008" στην πόλη L'Aquila , “XVIII TEMPORADA Musical de la UdL”στην Lleida στην Ισπανία, το "Muziekzomer Festival" και στο Φεστιβάλ Liszt όπου έπαιξε το 2ο Κοντσέρτο για πιάνο του Λιστ. Το ρεπερτόριό του καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα σύγχρονων συνθετών, όπως Boulez, Jolivet, Sollima και Vivier και έχει συμπράξει ως σολίστ στα Φεστιβάλ “The age of Boulez” το οποίο οργανώθηκε από το Ίδρυμα  Boulez Foundation” , στο“ Dag in de Branding “ στην Χάγη και στο “Leidse Hofjes Concerten”. Εμφανίστηκε ως μέλος του ASKO Schoenberg Ensemble στην Concertgebouw του Άμστερνταμ για την συναυλία "Zaterdag Matinee», ως σολίστ με την Ορχήστρα Brabant  στην Muziekgebouw στο Eindhoven και συμμετείχε για αρκετές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ιταλία .Έχει συνεργαστεί ως συνοδός με μουσικούς όπως ο Angelo Persichilli στο "Φεστιβάλ delle Nazioni", τον  Andrea Oliva όπως επίσης σε  σεμινάρια φλάουτου με τον William Bennett στο Άμστερνταμ,τον  Rien de Reede στην πόλη L'Aquila και φαγκότου με τον Sergio Azzolini στην Βασιλική Μουσική Ακαδημία στη Χάγης. Πρόσφατες συνεργασίες περιλαμβάνουν: συνοδείες για τα έγχορδα, πνευστά και κρουστά στο Ωδείο "A.Casella" στην πόλη L'Aquila για το 2011 και το 2012, το Opera2day, 4ο και 5ο Διεθνές Φεστιβάλ και Σεμινάρια που διοργάνωσε η «Mozart Italia Terni".Από το 2012 ο Alessandro συνεργάζεται με την Ορχήστρα Νέων της Ευρώπης και την Ορχήστρα Νέων της Ολλανδίας ως συνοδός.



Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου