ΠΑΤΡΑ : Επιστολή



ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Η προγραμματισμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Πάτρα με καλεσμένο τον Βουλευτή Β’ Πειραιά Γιάννη Λαγό, εξελίχθηκε σε φιάσκο. 





 
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης όφειλαν να διασφαλίσουν την άφιξη και την αποχώρηση του προσκεκλημένου συναγωνιστή μας, όπως και των οπαδών μας.
Εάν η τοπική αστυνομία αδυνατούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια της συγκέντρωσης, αυτή έπρεπε να αναβληθεί ή στην χειρότερη περίπτωση να ματαιωθεί.
Για συγκέντρωση της ‘’ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ’’ με παρευρισκόμενο ηγετικό στέλεχος του κόμματος, ο σχεδιασμός εκ μέρους των αρχών για την ομαλή διεξαγωγή της, ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος.
              Μία ομάδα 25 ατόμων παρουσιάσθηκε, στήθηκε κάτω από τον χώρο της εκδήλωσης και ματαίωσε την προσέλευση των οπαδών μας. Έτσι απλά και εύκολα.
Όταν οι ταραχοποιοί απεχώρησαν οικιοθελώς τότε επετράπη η είσοδος των διασκορπισμένων στους γύρω δρόμους οπαδών μας.
Το σύστημα βολεύτηκε γιατί δεν άνοιξε ρουθούνι και οι αντιεξουσιαστές έφυγαν καμαρώνοντας ότι ματαίωσαν έτσι για την πλάκα τους, μια συγκέντρωση εθνικιστών, παρουσιαζόμενοι μάλιστα σαν κοινωνικοί αγωνιστές…
Ορισμένοι όμως επιμένουν να βαπτίζουν τις αποτυχίες ως επιτυχίες,  ’’ το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού’’.
Όταν η πολιτεία μας αρνείται το δικαίωμα της προστασίας και εμείς αδυνατούμε να περιφρουρήσουμε μία κομματική μας εκδήλωση, τότε επιβάλλεται  να επανεξετάσουμε τα πλάνα μας. Προέχει η ασφάλεια των στελεχών και οπαδών μας, σε οποιαδήποτε κλειστή ή ανοιχτή συνάθροιση μας.
Οι εθνικιστές δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Ή  όλες ανεξαιρέτως οι κομματικές παρατάξεις και οργανώσεις να υποχρεωθούν εκ του νόμου να κρεμάσουν τα ξύλινα κοντάρια και τα κράνη τους, ή άμεσα οφείλουμε κι εμείς να κρεμάσουμε τις πλαστικές σημαιούλες που μας επέβαλλαν και να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας.
Ο νόμος ισχύει το ίδιο για όλους τους πολίτες.
Πρέπει να κατανοήσουν οι πάντες  ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το Συνταγματικό μας δικαίωμα του συνέρχεσθαι ,της ενημέρωσης και της νόμιμης πολιτικής δράσης.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε γι’ αυτό  και αυτό θα πράξουμε.
Πάτρα, 26/1/2016
Ανδρέας Νικολακόπουλος
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου