"Νέες προοπτικές με στοχευμένες τουριστικές δράσεις για την Πελοπόννησο"




 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας 120 ΠΕΑ η 1η Διεθνής Εκδήλωση Αεροπορικού Τουρισμού στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA), με τη συμμετοχή πλέον των 100 αεροσκαφών Cirrus, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλ
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας ότι "καθημερινά πλέον αποδεικνύεται έμπρακτα πόσο ελκυστικός είναι ο προορισμός της Πελοποννήσου και πόση αξιοπιστία απολαμβάνει διεθνώς".
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, έχει κάνει πραγματικά σκληρή και στοχευμένη δουλειά, ώστε συνεχώς να αναπτύσσεται το θεματικό της τουριστικό προϊόν, και σημείωσε ότι τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή σε όλους. Χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ανέφερε την κατάταξη της Πελοποννήσου από το Lonely Planet στην πρώτη θέση των κορυφαίων προορισμών, γεγονός το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ. 


Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τέλος ιδιαίτερα το Διοικητή της 120 ΠΕΑ, Σμήναρχο κ. Κωνσταντίνο Χίνη, τον Πρόεδρο της Copa κ. Andy Neimeyer και την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων για τη συνεργασία και ανακοίνωσε ότι οι κοινές δράσεις με την Περιφέρεια θα ενταθούν ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον "ώστε να προσελκύσουμε ένα νέο θεματικό τουρισμό για την Πελοπόννησο".     
Ο Πρόεδρος της COPA κ. Andy Neimeyer από την πλευρά του εξήρε την Πελοπόννησο και τόνισε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της την καθιστούν ελκυστικό προορισμό, δεδομένης άλλωστε της πλούσιας ιστορίας της, της φυσικής της ομορφιάς, του πλούσιου πολιτισμικού της αποθέματος, "στοιχεία τα οποία σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες".
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στους παρευρισκομένους οι αεροπορικές επιδείξεις της ομάδας Δαίδαλος, προσφορά της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας.
Στο χώρο της εκδήλωσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας είχαν περίπτερα με κεράσματα για τους επισκέπτες και πληροφοριακό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου