ΠΑΤΡΑ : Εφυγε από τη ζωή ο Βλάσσης Βελλόπουλος

Θλίψη στην κοινωνία της Πάτρα έφερε το άκουσμα  του θανάτου του Βλάσση Βελλόπουλου, ο οποίος "έφυγε" προχθες το πρωί σε ηλικία 79 χρόνων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο όπου νοσηλευόταν.

Ο Βλάσσης Βελλόπουλος  , εμβληματική προσωπικότητα στην κονωνία της Πάτρας, της πολιτικής και της μαχόμενης οικολογίασ, ήταν ένας γνήσιος και ειλικρινλης αγωνιστής της ζωής μέχρι και την τελευταία στιγμή, κάτι που αποδεικνύεται και από την έντονη δράση του στους τομείς της οικολογίας και του ακτιβισμού.
Ηταν εγγονός του Γερό-Βλάσση, ενώ είχε στην κατοχή του την ματωμένη σημαία του 12ου Συντάγματος από την εποχή της Αντίστασης.

Υπήρξε ένας άνθρωπος που αγωνιζόταν για τα πιστεύω του, ενώ είχε μεγάλη δράση ως οικολόγος. Είχε τιμηθεί από τον ΟΗΕ και ήταν μέλος των 500 Global, τους οποίους αποτελούσαν 500 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που είχαν τιμηθεί για την οικολογική τους δράση.

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές του και τολμηρές για την εποχή του, παρεμβάσεις ήταν η μήνυση που είχε καταθέσει κατά των εργοστασίων που ρύπαιναν τον Πατραϊκό Κόλπο καταφέρνοντας να στείλει "στο σκαμνί" εννέα βιομηχανίες, ενώ αξέχαστοι είναι και οι πολλοί αγώνες που είχε δώσει για το δάσος της Στροφυλιάς.


Εκτός αυτών, υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μεγάλη και πλούσια δράση, ενώ ήταν και τιμητικά υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τη δεκαετία του '80, επί προεδρίας Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε προσωπικός φίλος.

Η κηδεία του  θα γίνει την Τρίτη και ώρα 5.30 το απόγευμα από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, ενώ η ταφή στο Νεκροταφείο Αγίας Αλεξιώτισσας.


Νίκος Νικολόπουλος: «Άνθρωποι σαν τον Βλάση, δεν έχουν "ημερομηνία λήξης"»


Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαίας, Νίκος Νικολόπουλος, πληροφορούμενος τον θάνατο του Βλάση Βελλόπουλου, δήλωσε τα εξής:

«Όταν ένας άνθρωπος αγαπάει με πραγματική και άδολη αγάπη το φυσικό περιβάλλον, δεν γίνεται να μην αγαπάει τους ανθρώπους.
Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Βλάσης Βελλόπουλος:
Άνθρωπος που αγάπησε πολύ τους ανθρώπους!
Γέμισε τη ζωή του με αγώνες για τον συνάνθρωπο, για την πόλη του, για την περιοχή του, για την πατρίδα του. 
Αγώνες δύσκολους μα και όμορφους, που τους έδωσε με χαμόγελο και πείσμα, δημιουργώντας παντού και πάντοτε φίλους. 
Άνθρωποι σαν τον Βλάση, δεν έχουν "ημερομηνία λήξης", όποια στιγμή και αν σημάνει το τέλος του βιολογικού χρόνου.
Γιατί τα άνθη φιλίας και αγάπης που μοίρασε, θα ευωδιάζουν για πάντα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου