ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ : Προσοχή στην κατανάλωση του νερούΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προσοχή στην κατανάλωση του νερού, το καλοκαίρι.
Συνετή και σοφή χρήση του.
ΟΧΙ σπατάλη του νερού.
Προηγείται η χρήση του στο σπίτι (οικιακή) και μετά το πότισμα των περιβολιών και των ζώων.
Εντατικοί έλεγχοι των καταναλώσεων και αυστηρά πρόστιμα και άλλες κυρώσεις από το Δήμο Καλαβρύτων.
                                                           


Προσοχή στην κατανάλωση του νερού, το καλοκαίρι. Συνετή και σοφή χρήση του. ΟΧΙ σπατάλη του νερού. Προηγείται η χρήση του στο σπίτι (οικιακή) και μετά το πότισμα των περιβολιών και των ζώων. Εντατικοί έλεγχοι των καταναλώσεων και αυστηρά πρόστιμα και άλλες κυρώσεις από το Δήμο Καλαβρύτων.

Ο άνυδρος χειμώνας που πέρασε, χωρίς χιόνια και πολλές βροχές και οι καιρικές συνθήκες της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε (υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία κλπ.), σε συνδυασμό με την καθιερωμένη έλευση στην Πόλη και στα Χωριά μας μεγάλου αριθμού συγγενών μας, συμπολιτών μας, κατοίκων μας, αλλά και επισκεπτών, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιβάλλουν, όλοι μας, να φροντίζουμε ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού για την ύδρευση και τις οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.
Ασφαλώς και είναι γνωστή σ’ όλους, η υποχρέωση να διαχειριζόμαστε ορθολογικά το νερό που πίνουμε, να μην το καταναλώνουμε υπερβολικά και αλόγιστα, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, να μην το καταναλώνουμε για άρδευση περιβολιών, κήπων, για κατάβρεγμα δρόμων, για πλύσιμο αυτοκινήτων ή για άλλες χρήσεις και να το προστατεύουμε, ώστε να φθάνει για να πίνουμε και να εξυπηρετούμε τις απαραίτητες οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.
Η υποχρέωση όλων μας, είναι, να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό.
Παρά την υποχρέωση αυτή, που έχουμε, όλοι μας, παρατηρείται ότι, από συμπολίτες μας, γίνεται χρήση και κατανάλωση νερού και μάλιστα υπερβολική και αλόγιστη, από το δίκτυο ύδρευσης για το συνεχές πότισμα, περιβολιών με οπωροκηπευτικά, μεγάλης έκτασης κήπων με λουλούδια, γκαζόν και λαχανικά καθώς και για το επανειλημμένο πλύσιμο ή την κατάβρεξη αυλών, πλατειών και δρόμων.
Γι’ αυτό, και εφέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα και με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου μαζί με τους Αντιδημάρχους και τους Εκπροσώπους των τοπικών μας κοινοτήτων, θα διεξάγουν μέτρηση των υδρομετρητών (όπου υπάρχουν), εντατικούς ελέγχους στα δίκτυα, στις καταναλώσεις και στις παροχές ύδρευσης και σ’ όσες περιπτώσεις διαπιστώσουν ότι γίνεται υπερβολική και σπάταλη – αλόγιστη χρήση και κατανάλωση νερού ύδρευσης για άρδευση, πότισμα περιβολιών, κήπων, κατάβρεγμα δρόμων, κλπ. θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το νόμο και τον κανονισμό ύδρευσης χρηματικά πρόστιμα, που φθάνουν μέχρι και 500,00 ευρώ και ποινικές κυρώσεις.
Σε περίπτωση δε επανάληψης και μη συμμόρφωσης, θα διακόπτεται η παροχή και θα επιβάλλονται και οι άλλες νόμιμες κυρώσεις.
Σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης, προβλέπεται ημερήσια κατανάλωση ενός (1) κυβικού μέτρου, για παροχές οικιών και καταστημάτων και ημερήσια κατανάλωση διακοσίων (200) λίτρων, σε παροχές κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (στάβλοι).
Όλοι μας πρέπει να αυτοπεριορίσουμε την κατανάλωση του νερού, να κάνουμε ορθολογική, λελογισμένη και «σοφή» χρήση του, ώστε, αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι.
Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε, για να έχουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου