ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ : - Εγκαινιάζεται,ο Ερευνητικός Σταθμός Περιβαλλοντικών και Κλιματικών Δεδομένων στο Χελμό.



-     
   Μια υποδομή εθνικής εμβέλειας, έρευνας, καινοτομίας, εφαρμογών και συμβολής στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

 Στο υπέροχο, μυθικό και χιονισμένο βουνό του Δήμου Καλαβρύτων, το Χελμό, εκτός, από το Χιονοδρομικό μας Κέντρο και το Αστεροσκοπείο Αρίσταρχος, που βρίσκεται στην ψηλότερη κορυφή του (2.324 μ. ύψος), κατασκευάσθηκε, από το Ερευνητικό Κέντρο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με τη συνδρομή και του Δήμου Καλαβρύτων, πρότυπος και σύγχρονος Ερευνητικός Σταθμός Περιβαλλοντικών και Κλιματικών Δεδομένων και Μετρήσεων, ο μοναδικός σε τέτοιο υψόμετρο (2.324 μ.) στην Ελλάδα, μια υποδομή εθνικής εμβέλειας, έρευνας, καινοτομίας, εφαρμογών και συμβολής στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.
Αύριο, Παρασκευή, 17 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, στα Καλάβρυτα, θα γίνει εκδήλωση από το Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών του Ερευνητικού ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και στη συνέχεια τα εγκαίνια του Ερευνητικού Σταθμού στο Χελμό.



Ακολουθεί η πρόσκληση:

«Πρόσκληση



Το Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών, Ενέργειας, Τεχνολογίας & Ασφάλειας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας του Δήμου Καλαβρύτων με θέμα:



«O Ερευνητικός Σταθμός Περιβαλλοντικών και Κλιματικών Δεδομένων του Δημόκριτου  στο Χελμό. Μια Υποδομή Εθνικής Εμβέλειας ,  Έρευνας, καινοτομίας, εφαρμογών και συμβολής στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Υποχρεώσεις της χώρας»



 καθώς και στην ξενάγηση και στα εγκαίνια του Ερευνητικού Σταθμού Μετρήσεων στο όρος Χελμός».




                                                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου