ΠΥΡΓΟΣ : Ημερίδα από ΕΒΕ για εργαλεία χρηματοδότησης στον Αγροδιατροφικό τομέα



Σημαντική Ημερίδα με θέμα: «Εργαλεία χρηματοδότησης της καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό τομέα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας που είναι ένας εκ των διοργανωτών.
Συμμετέχουν επίσης στη διοργάνωση, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το δίκτυο ΠΡΑΞΗ Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.



Πρόκειται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που αφορούν σε δράσεις έρευνας και καινοτομίας στους κλάδους του αγροδιατροφικού συμπλέγματος ενώ απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, θα παρουσιασθούν: α) Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» β) Οι εθνικές ευκαιρίες χρηματοδότησης για δράσεις έρευνας – καινοτομίας, από στελέχη της Γεν. Γραμματείας και Τεχνολογίας, και γ) οι δράσεις για χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων από το ΠΕΠ Δυτ. Ελλάδος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων ομιλητές θα είναι οι: Δέσποινα Αδαμίδου από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Βασίλης Γογγολίδης από την ΓΓΕΤ, Παναγιώτης Μπράμος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Παπασωτηρόπουλος αν. καθηγητής Πρόεδρος του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
Επίσης, θα υπάρξουν παρουσιάσεις από την παραγωγική και επιχειρηματική κοινότητα για θέματα που έχουν σχέση με τα τοπικά προϊόντα και θα τα εισηγηθούν οι: Αντώνης Παρασκευόπουλος από τη Βιομηχανία Τουρσιών και Ελαίων «Ήλις», Δημήτρης Ευθυμιόπουλος Προϊστάμενος Γεωπονικής Υπηρεσίας «Pummaro», Κων/νος Θεοδωρόπουλος Γεωργική Ανάπτυξη ΑΕΕ, Κων/νος Παπαδόπουλος “Olino Oil” ελαιοτριβείο – τυποποίηση, Γεωργία Γκομόλη από τη “ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ” και Βασίλης Πολιτόπουλος από την “ΠΑΝΤΑΖΗΣ”.
Εισηγήσεις θα γίνουν ακόμη στο πλαίσιο της ερευνητικής κοινότητας, με ομιλητές τους: Λιόπα – Τσακαλίδη Αγλαΐα αν. καθηγήτρια ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας για την Ολοκληρωμένη διαχείριση αγροκτημάτων με χρήση νέων τεχνολογιών, Σ. Μαντζούκα – Ε. Καραναστάση – Δ. Περδίκη από το τμήμα Γεωπόνων – Τεχνολόγων, για την παρακολούθηση πληθυσμών εντόμων που προσβάλλουν καλλιέργειες βιομ. τομάτας, Αγγελική Καυγά επικ. καθηγήτρια ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας για την ανάπτυξη ψυχρού ή ενεργειακά αυτόνομου θερμοκηπίου, και Παντελή Μπαχούρο επικ. καθηγητή ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας για τις ποσότητες ασβέστου σε καλλιεργούμενα εδάφη με χρήση φορητών συσκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου