ΠΑΤΡΑ : Τι έδειξε η νεκροψία του 9χρονου που έπεσε σε φαράγγι στον Βουραϊκό

Συντετριμμένοι οι γονείς του μικρού αγοριού δήλωσαν ότι όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όταν ο 9χρονος χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο
Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και όχι από πνιγμό προήλθε ο θάνατος του 9χρονου Βασίλη που εξαφανίστηκε εχθές σε φαράγγι στο Βουραϊκό και εντοπίστηκε από άντρες της ΕΜΑΚ λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ, σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα. 
 
Το άτυχο παιδάκι έπεσε σε κενό ανάμεσα στην πεζογέφυρα και τη σιδηροδρομική γραμμή, από μεγάλο ύψος μέσα στο ποτάμι, την ώρα που έκανε πεζοπορία με τους γονείς του, δύο ακόμα ενήλικες και τρία παιδιά σε επικίνδυνο μονοπάτι παράλληλα με τον οδοντωτό, κοντά στη θέση Σιφώνι.
 
Όταν έφθασαν στο 6ο χιλιόμετρο, έπρεπε να διασχίσουν μία πεζογέφυρα. Εκεί, για άγνωστο ακόμα λόγο, ο ανήλικος βρέθηκε στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην πεζογέφυρα και την σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να πέσει στο ποτάμι από μεγάλο ύψος.
 
Ακολούθησε η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου τελικά λίγο πριν από τις 8:30 το βράδυ εντοπίστηκε νεκρός ο 9χρονος.
Η σορός του ανήλικου αναμένεται να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, για την διενέργεια νεκροψίας.
Ο πατέρας του 9χρονου Βασίλη,  δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη ενώ με το ζόρι είχε τις αισθήσεις του και μονολογούσε "είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…", 
Το σημείο όπου ο 9χρονος Βασίλης έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Βουραϊκό σε βάθος 15 μέτρων, θεωρείται το ποιο δύσκολο του περάσματος αλλά και του ποταμού.
Η γέφυρα έχει στηθαία, με εξαίρεση ένα μικρό άνοιγμα το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο για να περνάει από εκεί αν χρειαστεί ο ελεγκτής . Ακριβώς κάτω από τη γέφυρα περνάνε με μεγάλη ορμή τα νερά του Βουραϊκού , τα οποία σε εκείνο το σημείο σχηματίζουν μιας απίστευτης ισχύς δίνη, που ακόμα και ο ποιο εκπαιδευμένος σε θαλάσσια σπορ είναι αδύνατο να την προσεγγίσει εάν δεν είναι δεμένος και δεν έχει την υποστήριξη και άλλων ατόμων.
Από το σημείο αυτό και μετά τα νερά του Βουραϊκού "χάνονται" και εμφανίζονται ξανά σε ένα άνοιγμα σε απόσταση 100 μέτρων.
Στις έρευνες συμμετείχαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, ενώ είχαν ενισχυθεί από κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με 4 δύτες και αναρριχητές.
Οι δύτες ειδοποιήθηκαν στις 4 το απόγευμα και σε χρόνο ρεκόρ – λόγω της απόστασης και της αναγκαίας προετοιμασίας  στις 6.00 - είχαν "βουτήξει". Ο εντοπισμός του μικρού Βασίλη έγινε ακριβώς μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα.
Λόγω της δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας η ανάσυρση του άψυχου κορμιού του 9χρονου άργησε να γίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες , ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά γι΄ αυτό και βρέθηκε με τα χέρια σηκωμένα. Να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για λίγο – τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του -ακούστηκε το κλάμα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου