Μάντσεστερ: 22 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση - "Αυτή είναι μόνο η αρχή"


Ένας άνδρας έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του εμφανίζεται σε βίντεο και υποστηρίζει ότι η πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ έγινε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

"Αυτή είναι μόνο η αρχή. Τα λιοντάρια στη σημαία του Ισλαμικού Κράτους θα επιτεθούν σε όλους τους άπιστους και τους προδότες" εμφανίζεται να λέει μεταξύ άλλων ο άνδρας. Στο τέλος του βίντεο σηκώνει ένα χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένη η λέξη "Μάντσεστερ" και η ημερομηνία της επίθεσης.

Το βίντεο αναρτήθηκε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που πραγματοποίησε καμικάζι αυτοκτονίας σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Η έκρηξη έγινε μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, στο φουαγιέ όπου βρίσκεται το εκδοτήριο των εισιτηρίων.

Στην επιβεβαίωση ότι το μακελειό στο Μάνστεστερ ήταν αποτέλεσμα επίθεσης από βομβιστή αυτοκτονίας προχώρησε λίγο μετά τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ.

Όπως είπε ο Ίαν Χόπκινς ο δράστης πέθανε στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας ενεργούσε μόνος του αλλά ωστόσο ερευνάται αν ανήκε σε ένα ευρύτερο δίκτυο.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι μετέφερε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε προκαλώντας αυτό το μακελειό» πρόσθεσε ο Χόπκινς.

«Αντιμετωπίζουμε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και πιστεύουμε ότι ενώ η επίθεση έγινε από έναν άνδρα το βράδυ της Δευτέρας, η προτεραιότητά μας είναι να δούμε αν ενεργούσε μόνος του ή ήταν μέρος ενός δικτύου. Ο δράστης επιβεβαιώνω ότι πέθανε στο σημείο της επίθεσης. Πιστεύουμε ότι μετέφερε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη προκαλώντας αυτό το μακελειό. Καλούμε τον κόσμο να μην κάνει υποθέσεις για τις λεπτομέρειες της επίθεσης ή για τα ονόματα. Προτεραιότητά μας είναι να βρούμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόσωπο που έκανε την επίθεση σε συνεργασία με τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Βρετανίας» είπε χαρακτηριστικά ο Χόπκινς.

Νωρίτερα η Wall Street Journal μετέδωσε την πληροφορία ότι οι βρετανικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον βοβμιστή αυτοκτονίας «από κομμάτια της σορού του».


Τουλάχιστον 22 άτομα και 59 τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στην είσοδο σταδίου στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, αμέσως μετά τη συναυλία που έδωσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε. Η βρετανική αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ η αστυνομία του Μάντσεστερ προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο αρκετές ώρες μετά το συμβάν, το οποίο όπως έγινε γνωστό ήταν ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί κοντά στο στάδιο.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ δέχτηκε τις πληροφορίες για την έκρηξη στο στάδιο που έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα). Το ακροατήριο στη συναυλία περιελάμβανε και πολλά παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου