ΠΑΤΡΑ : Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη συμμετοχή και τις νίκες τους



Επέστρεψε η αποστολή της Πάτρας από το Κάουνας της Λιθουανίας όπου συμμετείχε στους 51ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες με τα παιδιά και τους προπονητές τους.          






                         
Επικεφαλής της αποστολής και εκπρόσωπος του Δημάρχου ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας.                                   
Την αποστολή συνόδευαν ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ. Σ. των διεθνών παιδικών αγώνων Νίκος Τζανάκος καθώς και το μέλος της τεχνικής επιτροπής του Δ.Σ. των αγώνων, Δημήτρης Ορφανόπουλος. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο προπονητής μπάτμιντον Κώστας Μπονελης. Συμμετείχαν οι προπονητές Δήμητρα Σκλάβου (στίβος) και Μιχάλης Κατσικαδέλης (επιτραπέζια αντισφαίριση).
Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες ήταν:
Στην επιτραπέζια αντισφαίριση: Αλέξης Κωστακιώτης, Ναταλία Καφάτου και Μαρίσα Μαστρογιάννη.
Στο στίβο: Μαρία Κόκκα (800 μ), Ιωσήφ Ορφανόπουλος (1500 μ), Δημήτρης Μηττάρης (ύψος), Κατερίνα Βομπίρη (ύψος), Ελισάβετ Λάγιου ( 400μ), Μαριάννα Κολλιοπούλου (100μ).          

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη συμμετοχή και τις νίκες τους καθώς και στους προπονητές τους που αγωνίστηκαν με τη 17η συμμετοχή της πόλης στους παγκόσμιους παιδικούς αγώνες προάγοντας το αθλητικό πνεύμα και την ανάπτυξη της φιλίας ανάμεσα σε παιδιά από όλο τον Κόσμο, διαφορετικής φυλής, θρησκείας και κουλτούρας προωθώντας την ειρήνη και την μη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού με σύνθημα «Αθλητισμός – Δικαίωμα όλων των παιδιών».
Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Αντιδήμαρχος και η αντιπροσωπεία της Πάτρας συναντήθηκαν με τον Σλοβένο Μεθόδιο Κλέμενς, που στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, μικρό παιδί τότε, είδε τους ναζί να δολοφονούν τους γονείς του και τον αδελφό του και μεγαλώνοντας οραματίστηκε Παιδικούς Αγώνες με το μήνυμα να μη ζήσει η ανθρωπότητα άλλες θηριωδίες των ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου