ΠΑΤΡΑ : Νίκος Νικολόπουλος: «Διαπιστώνω ότι κάτι νέο γεννιέται στο Επιμελητήριο Αχαΐας! Η απερχόμενη διοίκηση Μαρλαφέκα εκρίθη μεταξεταστέα…



 Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πελοπόννησος» και «Κόσμος», σχετικά με την εμπλοκή του Νίκου Νικολόπουλου στις προεκλογικές διεργασίες του Επιμελητηρίου Αχαΐας και την κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τις επικείμενες εκλογές, ο ανεξάρτητος βουλευτής μίλησε για όλους και για όλα στον δημοσιογράφο Γιώργο Καρβουνιάρη:
«Ουδέποτε, επί 40 χρόνια, ήμουν απών. Πάντα είχα άποψη, που την τεκμηρίωνα και τη βούληση να παίρνει κάθε φορά το δρόμο της υλοποίησης. Ανέκαθεν απέδιδα τεράστια σημασία σε γόνιμους προβληματισμούς και συμμετείχα στη δρομολόγηση των ανάλογων εξελίξεων.
Έτσι και τώρα. Συναισθανόμενος την αγωνία πολλών επιμελητηριακών παραγόντων, ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή τους και ανταλλάξαμε απόψεις για το μέλλον του φορέα. Είναι κακό; Είναι αντιδημοκρατικό; Είναι αθέμιτο; Μόνο κακόπιστοι και κακοπροαίρετοι μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο…»

Ο μαχητικός και ασυμβίβαστος βουλευτής έκανε λόγο για άδηλη έκβαση της εκλογικής διαδικασίας και αιτιολόγησε ως εξής την άποψή του:
«Πριν μερικούς μήνες η επανεκλογή του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στον Προεδρικό θώκο του Επιμελητηρίου Αχαΐας για κάποιους φάνταζε αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο, όσο πλησιάζουμε στις κάλπες διαπιστώνω ότι ένα δυναμικό κομμάτι της επιμελητηριακής κοινωνίας της Πάτρας ενώνει τις ανησυχίες του, καθώς θεωρεί ότι είναι… μετεξεταστέος ο βαθμός της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας της απερχόμενης διοίκησης και προσανατολίζεται σε ξεχωριστή κάθοδο στις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου.
Ο συνασπισμός των νέων δυνάμεων έχει ως πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια στα χέρια τους την σκυτάλη παραδοσιακών επιχειρήσεων και έχουν φανεί αντάξιοι της βαριάς επιχειρηματικής κληρονομιάς τους. Μάλιστα –όπως τόνισε ο Νικολόπουλος- οι περισσότεροι εξ’ αυτών κατά γενική ομολογία έχουν και τις αντικειμενικές προϋποθέσεις και την έξωθεν καλή μαρτυρία, ώστε να τεθούν επικεφαλής της νέας ακηδεμόνευτης και ανιδιοτελούς διεκδίκησης της ευθύνης του σημαντικού και ιστορικού θεσμού.
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι τους τρεις τελευταίους μήνες η εν λόγω ομάδα των νέων πετυχημένων επιχειρηματιών έχει αποκτήσει συμπαγή χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα έχει διεμβολίσει την παράταξη του απερχόμενου Προέδρου της Πλάτωνα Μαρλαφέκα, καθώς κάποια μέλη της έχουν ήδη μεταπηδήσει στο  «φρέσκο» υπό διαμόρφωση, σχήμα. Στις απώλειες της πλειοψηφούσας παράταξης λέγεται ότι αθροίζονται κι άλλα μέλη της που απέχουν από τις συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου, έχοντας κάνει φανερή τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο λειτουργίας του φορέα.
Ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε στη συνέχεια ότι έχει γίνει κοινωνός των προβληματισμών της νέας Επιμελητηριακής κίνησης, τα μέλη της οποίας ισχυρίζονται ότι το Επιμελητήριο διοικείται δια συμβούλων και δι’… αλληλογραφίας και μόνο έτσι εξηγείται η υπεραριθμία των υπαλλήλων του που παραπέμπει σε δημοσιουπαλληλίστικη αντίληψη όσον αφορά τη λειτουργικότητά του.
Επιπροσθέτως, οι νέοι άνθρωποι που έχουν επωμισθεί το φορτίο της αλλαγής, εστιάζουν τους προβληματισμούς τους σε ζητήματα που άπτονται της παρεμβατικότητας του φορέα, ως μοχλού της ανάπτυξης και της τόνωσης της επιχειρηματικότητας.
Το Επιμελητήριο- λένε- ως συμβουλευτικός θεσμός του Κράτους, που αριθμεί χιλιάδες μέλη λόγω της σχεδόν υποχρεωτικής συμμετοχής τους στο φορέα, έχει πολλά περιθώρια παρέμβασης, που δυστυχώς, δεν αξιοποίησε η παρούσα Επιμελητηριακή αρχή. Έχοντας το αβαντάζ των συνδρομών, την προικοδότηση του ΓΕΜΗ και τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ της διαχειριστικής του αρχής, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αναπτύξει πολυεπίπεδη δράση.
Ισχυρίζονται, ωστόσο, ότι κινείται σε ρηχά νερά και ταυτόχρονα αναρωτιούνται: Που πάνε τόσα εκατομμύρια; Σε αμοιβές προσωπικού; Σε «φλύαρες» και αντιαναπτυξιακές δράσεις; Σε μελέτες περιττής και άχρηστης σκοπιμότητας;
Αλλά και από την δική του πλευρά ο Νίκος Νικολόπουλος αναρωτήθηκε:
«Είναι δυνατόν να είναι αληθές ότι χρηματοδοτήθηκε και εκπονήθηκε μελέτη για να υποστηριχθεί η αυτονόητη χρησιμότητα της νέας Εθνικής οδού Πατρών- Αθηνών; Ή να χρησιμοποιείται απροκάλυπτα το Επιμελητήριο ως σκαλοπάτι ατομικών επιχειρηματικών αναρριχήσεων ή πολύ περισσότερο ως ασανσέρ για την αναρρίχηση ελλιποβαρών προσώπων ή την επαγγελματική αποκατάσταση κάποιων ολίγων; 
Συνεχίζοντας ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής τη ραδιοφωνική παρέμβασή του, είπε:
«Στάθηκα αρωγός και συνοδοιπόρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας σ’ όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που ανέλαβε.
Πιστεύω ότι, εάν ανατρέξετε στο site και στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων, θα διαπιστώσετε ότι όλες τις διεκδικήσεις του, τις ανέδειξα και τις πάλεψα μαχητικά.
Επίσης  γνωριζόμαστε όλοι καλά, πολύ καλά σ’ αυτή την πόλη. Όλοι γνωρίζουν ότι εκτός από τον Φλωράτο, το Καρακίτσο κ.α., ήμουν και εγώ ένας από εκείνους που πήραμε στη πλάτη μας τον πολλά υποσχόμενο Πλάτωνα Μαρλαφέκα για ν’ αναλάβει τα ηνία του Επιμελητηρίου.
Σήμερα, ωστόσο, γίνεται αντιληπτό ότι οι νέοι επιχειρηματίες αμφισβητούν ευθέως την αποτελεσματικότητα της απερχόμενης διοίκησης και φαντάζει, πλέον, γι’ αυτούς ως αδήριτη ανάγκη η συγκρότηση μιας νέας επιμελητηριακής δύναμης, που θα δώσει ώθηση στο θεσμό κι ελπίδα στα χιλιάδες, μέλη του. Ο πήχης έχει ήδη τεθεί από την πλευρά τους: Η νέα φουρνιά οραματίζεται ένα Επιμελητήριο με την οντότητα που είχε επί Προεδρίας Βέτσου και την γόνιμη κινητικότητα που παρουσίασε επί Φλωράτου, τότε που εκκολάφθηκαν και υλοποιήθηκαν τα φιλόδοξα εγχειρήματα της Αχαϊκής Τράπεζας και του Αυτοκινητοδρομίου, άσχετα αν ατύχησαν γιατί περιέπεσαν στην δίκη της οικονομικής κρίσης».
Ολοκληρώνοντας, ο Νίκος Νικολόπουλε υπογράμμισε:
«Μακάρι να μην ήμουν εγώ ο πρώτος που άνοιξα την δημόσια συζήτηση για τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης… Δεν με πτοεί η όποια άδικη κριτική, ούτε η παραπληροφόρηση και η υπηρέτηση σκοπιμοτήτων εκ μέρους των κατά καιρούς επικριτών μου. Πάντα είχα το θάρρος της γνώμης μου και έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους…
Καλώ, λοιπόν, τον αγαπητό φίλο Πλάτωνα να διαβάσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και με διάθεση αυτοκριτικής να κάνει το δημόσιο απολογισμό του…
Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου