ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Δεν είναι καιρός για καταγγελίες ή διαμαρτυρίες


Με αφορμή την Υπουργική Απόφαση του κ. Χρ. Σπίρτζη με ΦΕΚ 4782/25-10-2018 για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης έκανε την εξής δήλωση:
«Η δρομολόγηση του σχεδίου ανάπτυξης ακόμα και με παραχώρηση ή με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Αεροδρομίου Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος», όπως ζητά από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών (Δ16) του Υπουργείου Υποδομών, ο κ. Σπίρτζης, είναι αναμφίβολα μια αιφνίδια ανατροπή από μεριάς της πολιτείας, στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και σχεδιάζαμε για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Ανατροπή αιφνίδια μόνο, και όχι μονοσήμαντα καλή ή κακή, όπως μένει να αποδειχτεί στην πορεία. 

Το έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του τοπικού Αερολιμένα ολοκληρώνεται μέσα στην άνοιξη του 2019, η ικανότητα προσγείωσης των αεροσκαφών σε δύσκολες καιρικές συνθήκες έχει βελτιωθεί σημαντικά αλλά όπως τόνισα και σε προηγούμενη ευκαιρία, ίσως επιβάλλεται να εξαντλήσουμε τα προσφερόμενα μέσα, ώστε να μην ακυρώνονται συχνά πτήσεις, λόγω των καιρικών συνθηκών. Τα παραπάνω προμηνύονται ένα καλύτερο αύριο για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ούτως ή άλλως…
Η πρόθεση της Κυβέρνησης ωστόσο, να ιδιωτικοποιήσει μέρος ή το όλον, των υπηρεσιών του Αεροδρομίου μας, ίσως είναι μια καλή αφορμή για να εξετάσουμε ως τοπική κοινωνία, αν μας ενδιαφέρει να γίνει το Αεροδρόμιο χρήσιμο «εργαλείο» για την περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος, μέσα από το σχήμα μιας δικής μας εταιρείας – με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων της περιοχής, των Επιμελητηρίων και άλλων φορέων – είτε στο πλαίσιο μιας ΣΔΙΤ, στην οποία θα έχουμε ρόλο οι προαναφερθείσες αρχές.
Δεν είναι καιρός για καταγγελίες ή διαμαρτυρίες. Επιβάλλεται να συνεννοηθούμε, για το καλό της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου