ΠΑΤΡΑ : Απόστολος Κατσιφάρας: Η πρόληψη είναι η πρώτη νίκη μας κατά του καρκίνου- Παρέμβαση στο Συνέδριο Ογκολογίας


Για τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών είχε την ευκαιρία να μιλήσει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στο χαιρετισμό που απεύθυνε στο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας με θέμα «Γυναίκα & Καρκίνος – Από την πρόληψη στην θεραπεία», που διοργανώνεται από το Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και την Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας.
«Αυτό που χρειάζεται είναι στοχευμένες παρεμβάσεις σ’ αυτούς τους τρεις ευαίσθητους τομείς: της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της αποτελεσματικής, θεραπευτικής παρέμβασης στον καρκίνο. Ιδιαιτέρως οι δύο πρώτοι, αποτελούν προτεραιότητες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς εντάσσονται στους στόχους των στελεχών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών» τόνισε και επεσήμανε: 
 
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει ανοικτή σε κάθε είδους προτάσεις και πρωτοβουλίες φορέων που έχουν έναν κοινό σκοπό: την ενημέρωση των γυναικών. Θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να συνεχίσουμε τη δρομολόγηση δράσεων με στόχο να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο τις γυναίκες και ιδιαίτερα όσες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, απέναντι στον καρκίνο».
Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη δημόσια όλους τους φορείς που προσφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία, αφυπνίζοντας τις γυναίκες, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψη. «Είναι η πρώτη νίκη εναντίον του καρκίνου, αποτελεί το καλύτερο «οπλοστάσιό» μας στην επιθετικότητα της νόσου» πρόσθεσε.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, έχοντας δώσει έμφαση στις συγκεκριμένες δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης Ευαισθητοποίησης Πολιτών για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας σε συνεργασία με φορείς της Δυτικής Ελλάδας.
«Είμαστε πάντοτε στο πλευρό όσων προσφέρουν εθελοντικά, παρέχοντας βοήθεια σε συνανθρώπους που πραγματικά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ή έχουν ανάγκη στήριξης κάθε μορφής» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου