ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Δικάζονται οι σαϊτομάχοι για την τραγωδία

Δικάζονται οι σαϊτομάχοι για την τραγωδία στην ΚαλαμάταΤην απόφαση να σταματήσει το επικίνδυνο έθιμο του σαϊτοπολέμου έλαβε - κατόπιν όμως εορτής - ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, έπειτα και από το τελευταίο αιματηρό περιστατικό την Κυριακή του Πάσχα με θύμα τον εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, πατέρα δύο παιδιών.

«Tο έθιμο σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση», είπε ο κ. Νίκας, μιλώντας στο One Channel.
Την απόφαση να σταματήσει το επικίνδυνο έθιμο του σαϊτοπολέμου έλαβε - κατόπιν όμως εορτής - ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας «Μετά τον θάνατό του Κώστα δεν μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα. Και αν δεν αλλάξουν όλα είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση που υπάρχει σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια. Είναι συνδεδεμένο με την πόλη. Δεν γίνεται μόνο στην Καλαμάτα, γίνεται στην ευρύτερη περιοχή με αποφάσεις τοπικών συμβουλίων.


Ο θάνατος είναι μια καμπύλη σε όλο αυτό. Και αν δεν αλλάξουν τα πάντα και αν δεν υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν. Μετά τον θάνατο του Κώστα δεν μπορούν να συνεχιστούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.
Σήμερα η ομάδα των επτά που συνελήφθη για το αιματηρό περιστατικό οδηγείται ενώπιον των αρμόδιων αρχών πρικειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Οι επτά κατηγορούμενοι, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος που είναι ο υπεύθυνος για την εκδήλωση, ζήτησαν την τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμαστούν για την νέα δικάσιμο που ορίστηκε για σήμερα.
Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης και για τους έξι «σαϊτομάχους» και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.
Ο 54χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι  από σαΐτα που έφυγε προς το πλήθος περί τις 20:35 την Κυριακή του Πάσχα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λίγο αργότερα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο σαϊτοπόλεμος, με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, είχε ξεκινήσει  στις 20.00 στο παρκινγκ του Νέδοντα στην Καλαμάτα, και διακόπηκε μετά το δυστύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου