ΠΑΤΡΑ : «Έμεινε καιρό στην εταζέρα»



 Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε στο εστιατόριο «Ντεζενέ» το νέο βιβλίο του Αθανάσιου Κούστα με τίτλο «Έμεινε καιρό στην εταζέρα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι».
Ο κόσμος που κατέκλυσε τον χώρο του εστιατορίου, αλλά και το σύνολο της στοάς (Γούναρη & Κανακάρη), φίλοι του βιβλίου και του συγγραφέα, και ανάμεσά τους υποψήφιοι από όλο σχεδόν το φάσμα των δημοτικών παρατάξεων, ήρθαν σε μια πρώτη γνωριμία με τις αναμνήσεις που ο συγγραφέας κατέγραψε από τη ζωή του στην Πάτρα και την Αθήνα στις δεκαετίες ’60 και ’70.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης, η φιλόλογος Σοφία Μητρούλιαπαρουσίασε 
αναλυτικά τα χαρακτηριστικά σημεία του βιβλίου δίνοντας βάρος στον βιωματικό και χειμαρρώδη τρόπο με τον οποίο ο Θ. Κούσταςζωντάνεψε μια άλλη εποχή, ενώ ο εκδότης Ανδρέας Τσιλίρας έδωσε έμφαση στο πάθος και στον μεθοδικό τρόπο δουλειάς του Θ. Κούστα και στα τρία βιβλία του που έχουν ως τώρα κυκλοφορήσει.
 















Στο τέλος της βραδιάς ο συγγραφέας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά» του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, αναφέρθηκε στην προσωπική του ανάγκη να καταγράψει τις αναμνήσεις και το άρωμα μιας άλλης εποχής ως οδηγό για το σήμερα και τις επόμενες γενιές, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους και όσους τον βοήθησαν κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου