Σάλος με το όργιο ρουσφετιών -Τασία και Βούτσης πρώτοι βόλεψαν τους δικούς τους στη Βουλή

Ο Νίκος Βούτσης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή

Σάλος έχει προκληθεί σε αντιπολίτευση και κοινή γνώμη για το όργιο ρουσφετολογικών μετατάξεων και προσλήψεων προεκλογικά στη Βουλή.Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ αντέδρασαν έντονα στο κύμα πελατειακών πρακτικών και μάλιστα λίγες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή.


Μητσοτάκης: Ανοιχτή βουλή για όργιο ρουσφετιών

Μιλώντας το πρωί στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρωτοφανή όσα συμβαίνουν στη βουλή με τη βροχή προσλήψεων.

«Η Βουλή μένει ανοιχτή για να γίνεται ένα όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών» πρόσθεσε.
Χρηστίδης: Όταν ο κ. Τσίπρας μιλούσε για τους πολλούς, εννοούσε τα ρουσφέτια του

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας τα ρουσφέτια και τις προσλήψεις από την κυβέρνηση είπε «στον πανικό της ήττας του ο κ. Τσίπρας διορίζει τους πάντες. Φαίνεται πως, όταν μιλούσε για τους πολλούς, εννοούσε τα ρουσφέτια του».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι με το «όργιο ρουσφετιών ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την αλαζονεία και βουλιμία για τη διατήρηση της εξουσίας». Ανέφερε ότι όλα θα εξεταστούν κι ό,τι είναι παράνομο ή παράτυπο δεν θα ισχύσει. «Όμως το κρίσιμο είναι το πολιτικό και ηθικό ζήτημα που χαρακτηρίζει την ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης.
Το όργιο ρουσφετολογικών μετακινήσεων-προσλήψεων

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δήλωνε πως η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή για να προχωρήσει το νομοθετικό έργο, φαίνεται ότι η πλημμυρίδα ρουσφετολογικών μετακινήσεων ήταν ο στόχος της κυβέρνησης.

Μεταξύ των ευνοηθέντων και η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση -ο οποίος μάλιστα χθες έλεγε ότι ευελπιστεί να μην είναι πολλές οι ρουσφετολογικές τροπολογίες -αλλά και η θυγατέρα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτεται, στο προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της Βουλής μετατάσσεται, από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου (και συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας), η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κυρία Σοφία Βογιατζή.

Ενώ η κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Μάχη-Στεφανία Δρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν στον ΣΥΡΙΖΑ και παίρνει μετάθεση στην άνεση και στη σιγουριά της Βουλής.
Βούτσης: Δεν αισθάνομαι απολογούμενος

Οπως ήταν φυσικό ο Ν. Βούτσης και η Τ. Χριστοδουλοπούλου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, ωστόσο οι απαντήσεις τους μάλλον δημιούργησαν περισσότερα ερωτηματικά.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το θέμα ανακινείται για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων. «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ειδικά για λίστες ονομάτων με συγγενικούς δεσμούς, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο για τη δημιουργία εντυπώσεων, πολύ περισσότερο που είναι γνωστή η κατάσταση που παρέλαβε. Για πολλούς από αυτούς είναι άδικη η κριτική, όπως ανέφερε, διότι δεν θα μπορούσε κάποιος που έχει τις προϋποθέσεις να εξαιρεθεί από τη δυνατότητα να διεκδικήσει θέση υπαλλήλου, αν συγγενικό του πρόσωπο έχει σχέση με τη Βουλή.


«Κατά συνέπεια δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων» είπε και πρόσθεσε: «Γράφετε περί συγγένειας που έχουμε. Αυτά θεωρώ ότι δεν συμβάλλουν. Η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά από αλληλογραφία με τα υπουργεία. Οι σχετικές αποφάσεις είναι της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής και δεν είναι επιλογές του προέδρου. Δεν γνωρίζαμε από πριν για κανέναν που θα έμπαινε σε οποιαδήποτε ρύθμιση ή για όλους τους άλλους».

Τασία: «Ε, ναι, αξιοποίησα κάποιες διασυνδέσεις»

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ρωτήθηκε σε εκπομπή του Alpha αν προκύπτει κάποιο ηθικό ζήτημα από την αποκάλυψη ότι, λίγο πριν από τις εκλογές, η κόρη της μετατάχθηκε από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στη Βουλή των Ελλήνων. Φανερά αμήχανη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς στιγμήν τα έχασε, αλλά μετά άρχισε να εξηγεί ότι φυσικά η κόρη της έχει όλα τα προσόντα, αλλά «ναι», είπε, «δεν βγήκε ξαφνικά η Βουλή να φωνάζει να προσλάβει την κόρη μου. Ε ναι -κατέληξε- προφανώς αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις».

Τις δηλώσεις της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου τις έκανε βίντεο η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας με το σχόλιο:

Πραγματικά, δεν βρίσκουμε λόγια. Χριστοδουλοπούλου: Υπάρχει ηθικό ζήτημα με τη μετάταξη της κόρης μου στη Βουλή. Μην κρυβόμαστε. Αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου