Φωνη βοώντος : Να αποδείξουν το τσαγανό και το ειδικό πολιτικό τους βάρος


Γράφει ο Ανδρέας Α. Βρής

Στα βαθειά με το καλημέρα είναι υποχρεωμένοι να κολυμπήσουν όλοι οι Αχαιοί βουλευτές και ιδιαίτερα οι τέσσερις κυβερνητικοί που θα κληθούν να αποδείξουν το τσαγανό  και το ειδικό πολιτικό τους βάρος.
Αφορμή το πολυσυζητημένο θέμα της ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια χειρός υπουργού Γαβρόγλου, αλλά σκοπεύει να ανατρέψει η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, που ήδη έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.


Ταυτόχρονα βουλευτές και τοπικά στελέχη  της ΝΔ τηρούν αμήχανα σιγή ή μασάνε τα λόγια τους μη ξέροντας που να στρίψουν.
Αν πάντως χαθεί τελικά  η Νομική θα ένα μεγάλο πλήγμα και ήττα για την Πάτρα, που δείχνοντας ανωριμότητα, και όχι δυστυχώς για πρώτη φορά,  μπροστά στη διαχείριση μεγάλων ευκαιριών και προκλήσεων, θα έχει χάσει ένα ακόμα αναπτυξιακό τραίνο και θα είναι άξια της τύχης της.
Κατόπιν όλων αυτών περιμένουμε με ενδιαφέρον την στάση ειδικά των Αχαιών βουλευτών  της ΝΔ.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ- ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ 1 : Συνάντηση με εκπροσώπους της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), με μέλη της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, είχε προεκλογικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, συζήτησαν την εξαγγελία της κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τα προβλήματα που σχετίζονται αυτήν με την απόφαση.
 «Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε, εκ νέου, την αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας. Επίσης, σημείωσαν πως ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι «η μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ακυρώσει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή».
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ- ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ 2 : Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως,  με το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, είχε υπογραφεί το ΦΕΚ για τη σύσταση εννεαμελούς  επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.Για την ίδρυση  Νομικής στην Πάτρα είχε εκφράσει την αντίθεσή της η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ  3 : Σύντομα θα αναδείξουμε ένα ακόμα μέτωπο στο οποίο θα αναμετρηθούν Αχαϊα και  κυβέρνηση  Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου