Εντοπίστηκε και άλλος νεκρός στη Χαλκιδική

 -Επτά τα θύματα, πάνω από 100 οι τραυματίες
Η απόλυτη καταστροφή από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική Μεγαλώνει η μαύρη λίστα του θανάτου στη Χαλκιδική, καθώς εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ανάμεσα στη Σωζόπολη και στη Νέα Καλλικράτεια βρέθηκε η σορός ενός άνδρα. Ετσι οι νεκροί αυξάνονται στους επτά.

Ο άνδρας βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σωζόπολη και στη Νέα Καλλικράτεια, στα 6 ναυτικά μίλια από την ακτή. Στο σημείο επιχειρούν ένα ρωσικό σκάφος και το πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, συνεπώς δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τον 62χρονο ψαρά που αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Χέλμης, εκπρόσωπος της Ναυαγοσωστικής, «βρέθηκε μια σορός στη Βεργιά, που δεν ταυτοποιήθηκε. Απ' ό,τι ακούσαμε στον ασύρματο, στα ανοιχτά, στα 6 μίλια, όπου εντοπίστηκε, επιχειρούν ένα ρωσικό πλοίο και ένα πλωτό του Λιμενικού, αλλά ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί».

Όσο για την κατάσταση στην περιοχή, ο κ. Χέλμης μίλησε για «πλήρη καταστροφή. Στο νοτιοδυτικό πόδι της Χαλκιδικής, αρχίζοντας από την Ηράκλεια, έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα τα beach bars, όλοι οι ναυαγοσωστικοί πύργοι, δεν υπάρχουν σκάφη, η θάλασσα έχει πάρει τις μηχανές, δεν υπάρχουν γαλάζιες σημαίες... απλά δεν υπάρχει τίποτα».
Κλαδιά και ολόκληρα δέντρα έσπασαν το βράδυ της Τετάρτης στη Χαλκιδική
Κλαδιά και ολόκληρα δέντρα έσπασαν το βράδυ της Τετάρτης στη Χαλκιδική / Φωτογραφία: Sooc
Επτά νεκροί μέσα σε λίγα λεπτά από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Ο εντοπισμός της έβδομης σορού αύξησε τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική στους επτά.

Οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική ανέρχονται σε έξι. Και οι έξι είναι τουρίστες, υπήκοοι άλλων χωρών που παραθέριζαν στην περιοχή. Στη Νέα Πλάγια, το θάνατο βρήκε μια 54χρονη Ρουμάνα και το 8χρονο παιδί της. Και οι δυο τους έτρωγαν σε εστιατόριο, όταν εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας αποκολλήθηκε η οροφή και τους πλάκωσε.
Στέγαστρο ταβέρνας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο μια 54χρονη και ο 8χρονος γιος του
Στέγαστρο ταβέρνας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο μια 54χρονη και ο 8χρονος γιος του / Φωτογραφία: Intime

Στη Νέα Ποτίδαια ένας 39χρονος Ρώσος έχασε τη ζωή του μαζί με το 2 ετών παιδί του, ενώ νεκροί εντοπίστηκαν ακόμη δύο άτομα που παραθέριζαν σε τροχόσπιτο, το οποίο είχαν σταθμεύσει σε ελεύθερο κάμπινγκ.
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από ό, τι απέμεινε από το τροχόσπιτο των Τσέχων που συνετρίβη από την κακοκαιρία στην Χαλκιδική
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από ό, τι απέμεινε από το τροχόσπιτο των Τσέχων που συνετρίβη από την κακοκαιρία στην Χαλκιδική / Φωτογραφία: Sooc

Από το πρωί κλιμάκια της Περιφέρειας κάνουν απολογισμό των ζημιών στις περιοχές της Χαλκιδικής από όπου πέρασε η κακοκαιρία το βράδυ της Τετάρτης.
Ομπρέλες, τέντες, ταμπέλες και γλάστρες, όλα στο έλεος των ισχυρών ανέμων στις παραλίες της Χαλκιδικής
Ομπρέλες, τέντες, ταμπέλες και γλάστρες, όλα στο έλεος των ισχυρών ανέμων στις παραλίες της Χαλκιδικής / Φωτογραφία: Sooc

Η ένταση των ανέμων φαίνεται πως έφτασε τα 300χλμ/ώρα με αποτέλεσμα να ξεριζώσει δέντρα, να ξεθεμελιώσει στέγαστρα και να ξηλώσει ακόμη και σκεπές σπιτιών σε περιοχές της Χαλκιδικής.
Στέγαστρο κατέρρευσε από τη μανία του ανέμου για όσο διήρκησε η κακοκαιρία στη Χαλκιδική
Στέγαστρο κατέρρευσε από τη μανία του ανέμου για όσο διήρκησε η κακοκαιρία στη Χαλκιδική / Φωτογραφία: Sooc


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου