ΠΑΤΡΑ : Κηδεύεται ο Πάνος ΓεωργαντάςΣτις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του Πάνου Γεωργαντά, ο οποίος "'εφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών,

Κατόπιν παρακλήσεως εκ μέρους της οικογενείας, αντί στεφάνων μπορεί να γίνουν καταθέσεις υπέρ του ιδρύματος Κιβωτός της Αγάπης.
Ήταν αντιπρόσωπος αυτοκινήτων κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, δημιουργώντας ένα μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, ενώ ενεπλάκη και στα κοινά, ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο Πατρών, μέλος του Εποπτικού και του Διοικητικού Συμβουλίου της πρώην Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας αλλά και του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας Α.Ε.

 
Γεννήθηκε στην Πάτρα, φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο.

Ήταν από τους στενούς συνεργάτες και φίλους του Ευάγγελου Φλωράτου στον αγώνα στον επιχειρηματικό στίβο και μέσα από παραγωγικούς φορείς της πόλης ο οποίος όμως αντιμετώπισε πολλές προσωπικές περιπέτειες με κυριότερη την απώλεια της κόρης του Ελένης, που χάθηκε νεότατη.Με τη σύζυγό του Μιράντα η οποία έφυγε από τη ζωή το 2016, είχε αποκτήσει και δύο γιους, τον Θόδωρο και το Τίμο.

 
«Ο Πάνος Γεωργαντάς αφήνει πίσω του μια σπάνια συλλογή προτερημάτων»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Έφυγε και ο Πάνος Γεωργαντάς… Οι πρωτοπόροι μιας άλλης εποχής, με έντονο το μεταπολιτευτικό δημιουργικό αποτύπωμά τους, ένας-ένας απέρχονται.  Αφήνουν, όμως, πίσω τους το ανεξίτηλο παράδειγμα μιας απόλυτα πετυχημένης οικογενειακής, επιχειρηματικής και κοινωνικής διαδρομής.

Ο Πάνος Γεωργαντάς είχε το χάρισμα να σκέφτεται νηφάλια και συνετά και να πράττει ανάλογα. Μεγαλούργησε με την ΔΥΤΕΛΛΑΣ στο χώρο της εμπορίας αυτοκινήτων και ταυτόχρονα έδρασε με σωφροσύνη ως πολιτικός και κοινωνικός παράγοντας της πόλης, τόσο σαν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», όσο και σαν συνάνθρωπος της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς και της φιλανθρωπίας.

Κρατώ στο «μπαούλο» των αναμνήσεών μου τις κοινές δράσεις μας και όλα τα ακριβά στοιχεία μιας ανεκτίμητης οικογενειακής φιλίας. Ήμουν ο πιο μικρός ομοτράπεζος της επιφανούς παρέας του Πάνου, του αείμνηστου Σπύρου Δούκα, του Νίκου Δούρου, του Γιάννη Ανδρολάκη, του Γιάννη Βερβίτα, του Βασίλη Σπηλιόπουλου, του Βασίλη Μακιού.

Ο εκλιπών μου πρόσφερε αφειδώλευτα την συμπαράστασή του στην πολύχρονη πολιτική διαδρομή μου, με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και σήμερα ως ελάχιστο ανταποδοτικό χρέος στη μνήμη του, ομολογώ ότι σπανίζουν στις μέρες μας άνθρωποι όπως ο Πάνος Γεωργαντάς, που αφήνει πίσω του σαν παρακαταθήκη μια σπάνια συλλογή προτερημάτων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου