ΠΑΤΡΑ : Νίκος Νικολόπουλος: Να δεσμευτούν οι Αρχηγοί τώρα ότι θα ξεπεράσουμε το «μπλόκο» στο φράγμα Πείρου- Παραπείρου!


Η εμπλοκή που παρατηρείται στην παράδοση του φράγματος Πείρου- Παραπείρου, ανησυχεί τον Αχαιό Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και υποψήφιο βουλευτή με την Ένωση Κεντρώων στο νότιο τομέα της Αθήνας και γι’ αυτό προέβη στην ακόλουθη δήλωση:









Από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών προκύπτει ότι η έμφραξη του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου αναβάλλεται… επ’ αόριστον, διότι η κατασκευάστρια εταιρία «Μηχανική» δεν έχει πληρωθεί ένα τελευταίο κομμάτι του έργου- αλλά και είναι αδύνατον να συμβεί αυτό μέχρις ότου αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί της που είναι μπλοκαρισμένοι εξ αιτίας επίσχεσης για ένα άλλο έργο που κατασκευάζει στην Αττική!
Ουδείς φανταζόταν ότι μια τέτοια εμπλοκή θα υπονόμευε την παράδοση του φράγματος που με τόση «δίψα»  και ανυπομονησία περιμένουν οι Αχαιοί να τεθεί σε λειτουργία. Φυσικά, είναι αδιανόητη κάθε αναμονή που μπορεί για 2-3 χρόνια να καταστήσει το φράγμα ανενεργό, με τις οποίες συνέπειες συνεπάγεται μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
Θα ανέμενε κανείς ότι το φράγμα, όπως και η υπογειοποίηση του τρένου, θα βρίσκοταν στις δύο πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων του εν δυνάμει Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του απερχόμενου Αλέξη Τσίπρα και των άλλων Αρχηγών, που έχουν τεθεί κιόλας επικεφαλής των ψηφοδελτίων των κομμάτων τους στην Αχαΐα. Αντ’ αυτού σιωπούν  των αιδημόνως. Ίσως είναι ανενημέρωτοι και δεν γνωρίζουν σε βάθος τα μείζονα προβλήματα της Αχαΐας. Ό,τι και να συμβαίνει, δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους, διότι έχουν μηχανισμούς στο νόμο που οφείλουν να τους έχουν ενημερώσει. Μα, κυρίως έχουν βουλευτές ή υποψήφιους βουλευτές που θα έπρεπε να έχουν σημάνει έγκαιρα συναγερμό.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να δεσμευτούν οι Αρχηγοί- υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας ότι το φράγμα Πείρου- Παραπείρου θα απαγκιστρωθεί από τα πλοκάμια της αναβλητικότητας και της γραφειοκρατίας. Προφανώς με κάποια νομοθετική ρύθμιση θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο και οφείλουν ομόφωνα οι Αχαιοί βουλευτές να την ψηφίσουν, γιατί αποτελεί πάνδημη απαίτηση να δοθεί κατεπειγόντως λύση.
Ασφαλώς το κύριο βάρος της ευθύνης μιας λυτρωτικής πρωτοβουλίας ανήκει στον πιθανό, νέο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που θέλουμε ν’ αποδείξει ότι δεν ηγείται του ψηφοδελτίου της ΝΔ Αχαΐας μόνο και μόνο για να χρωματισθεί μπλε ο νομός στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Αυτονοήτως και οι άλλοι Αρχηγοί οφείλουν να πάρουν θέση και να συνδράμουν για την απεμπλοκή του θέματος. Τώρα, προ των εκλογών, για να είναι διασφαλισμένη η ομόθυμη βούλησή τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου