Δύο μοναστήρια σε Καλάβρυτα και Δίβρη θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες

456Στην ιστορική μονή Πορετσού θα εγκατασταθούν 50 έως 60 πρόσφυγες από τη Συρία, γονείς με μικρά παιδιά. Σημαντική πρωτοβουλία για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Ιερά Μονή Πορετσού (στα σύνορα Αστρά-Αχαΐα) καθώς και η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης αναμένεται να φιλοξενήσουν μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και ασυνόδευτα παιδιά Συριακής καταγωγής. 

 Στην ιστορική μονή  Πορετσού, κοντά στο χωριό Αγράμπελα του Δήμου Καλαβρύτων, θα εγκατασταθούν 50 έως 60 πρόσφυγες από τη Συρία, γονείς με μικρά παιδιά. 


Η  Ιερά Μονή Πορετσού είναι ανδρικό μοναστήρι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μοναστική κοινότητα.
Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Ερύμανθου σε υψόμετρο 794 μέτρων. Απέχει 52 περίπου χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 102 περίπου χιλιόμετρα από την Πάτρα.
Το δεύτερο μοναστήρι που θα φιλοξενήσει οικογένειες προσφύγων είναι η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης, στην είσοδο του ομώνυμου χωριού, στην Ηλεία.
Ο ναός της Μονής, αφιέρωμα στη Κοίμηση της Θεοτόκου είναι του 18ου αιώνα μ.Χ ενώ το μοναστήρι σήμερα δεν λειτουργεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου