ΠΑΤΡΑ : Θλιβερό ξάφνιασμα.Πέθανε αιφνιδίως ο Καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Πέτρος Περιμένης

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας, ο θάνατος του καθηγητή Ουρολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, Πέτρου Περιμένη. Ο γνωστός Πατρινός επιστήμονας, "έφυγε" αιφνίδια από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου, σε ηλικία 67 ετών. Ο εκλιπών βρισκόταν εκτός Πατρών με την οικογένειά του, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία.









Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε σοκ στον επιστημονικό κόσμο και την κοινωνία της Πάτρας που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.
Αρχές Σεπτεμβρίου,  είχε  συνταξιοδοτηθή, έχοντας διανύσει πολυετή πορεία στο χώρο της ιατρικής ως επιτυχημένος πανεπιστημιακός και επιστήμονας.
Ο εκλιπών, αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. Ήταν μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1989 και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής από το 2005. Μετεκπαιδεύτηκε για 9 μήνες στο Glasgow Royal Infirmary και για 3 μήνες στο Musgrove Hospital, Taunton, Somerset στη γενική Ουρολογία.
Το 2003 και για διάστημα 6 μηνών μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημικακό Νοσοκομείο της Βέρνης υπο τον καθηγητή Urs Studer στη μείζονα ογκολογική χειρουργική του Ουροποιητικού και τη Νευροπροστασία.
 *Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της για τον ξαφνικό χαμό του Πέτρου Περιμένη, καθηγητή Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Άσκησε επάξια το επάγγελμα του γιατρού, πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, ενώ τον διέκρινε η συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες στο πλάι των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

1/12/2019
Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ


**Από σήμερα η Πάτρα έγινε φτωχότερη. Ο γιατρός, Πέτρος Περιμένης, έφυγε ξαφνικά από την ζωή.
Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της υγείας. Αποχαιρετώ έναν φίλο, ένα σύντροφο, που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για την δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό.
Εκφράζω την βαθιά  μου θλίψη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του συναδέλφου, που χάνουν έναν άνθρωπο,  έναν επιστήμονα, που σε όλη του ζωή έδινε απλόχερα.
Ο Δήμαρχος Πατρέων
Κώστας Πελετίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου