ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ : Συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου για το σχολείο.


Με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο συναντήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα την Τρίτη το απόγευμα.
Η συνάντηση εντάσσεται στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο εν λόγω σύλλογος και ως σκοπό της έχει την ενημέρωση των φορέων και των αρχών σε επίπεδο νομού και όχι μόνο , σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου ανέγερσης του κτιρίου Γυμνάσιου- Λυκείου Καράτουλα.  Έτσι τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στον δήμαρχο λεπτομερώς τα όσα γνωρίζουν για την εξέλιξη του έργου. Ενός έργου που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί –με βάση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης – εδώ και καιρό. 

Αρχικά οι γονείς  ζήτησαν από τον δήμαρχο να είναι μαζί τους στον αγώνα που δίνουν για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση του έργου  ώστε, τουλάχιστον,  το νέο σχολικό έτος να βρει μαθητές – καθηγητές- γονείς στο νέο κτίριο.
Εκ μέρους των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τονίστηκε ακόμα  « η ακαταλληλότητα  των αιθουσών που στεγάζεται σήμερα το σχολείο.».
  «Οι αίθουσες είναι λυόμενες . Το μάθημα γίνεται υπό ανυπόφορες συνθήκες . Τόσο σε χρονική περίοδο ζέστης όσο και σε περίοδο κρύου. Πολλές είναι οι περιπτώσεις πονοκεφάλων και ζαλάδων σε μαθητές . Τα ίδια είναι τα προβλήματα στο άξενο προαύλιο όπου δεν υπάρχει καμία υποδομή προφύλαξης από καθενός είδους καιρικών συνθηκών.» τόνισαν οι γονείς.
Τέλος από πλευράς του συλλόγου ζητήθηκε η αρωγή του δημάρχου στην πληρέστερη ενημέρωση για το ‘έργο  από την ΚΤ.ΥΠ ( Κτηριακές Υποδομές) με όποια μορφή επικοινωνίας επιθυμεί ο ίδιος.
Ο δήμαρχος τάχθηκε ευθέως με τον αγώνα του συλλόγου τονίζοντας την ανάγκη κοινού συντονισμού δράσεων. Μάλιστα ο ίδιος δεσμεύτηκε να απευθυνθεί γραπτώς προς την ΚΤ.ΥΠ . ώστε να υπάρξει σαφής απάντηση για το έργο.  Αλλά και να γίνει από πλευράς δήμου  η υγειονομική εξέταση της καταλληλότητας των λυόμενων αιθουσών.  Μάλιστα  υπήρξε η δέσμευση να μιλήσει με βουλευτή της Ηλείας που έχει ασχοληθεί με το θέμα και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να ανακοινώσει σχετικώς με την εξέλιξη της εργολαβίας.
 Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών διεξήχθη  σε πολύ καλό κλίμα και αυτό βοήθησε να επεκταθεί . Έτσι δόθηκε η ευκαιρία και   μελετήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της διεκδίκησης αλλά και κατατέθηκαν  πιθανές αντιπροτάσεις σε περίπτωση που κάπου υπάρξει  τεχνικό  κόλλημα ως προς την υλοποίησης μικρού τμήματος από το όλον έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου