Η παράταξη των «7» και το «όψιμο ενδιαφέρον» τους για τα σχολεία!


Του Στέλιου Παλαρμά, Αντιπροέδρου
Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Δήμου Πατρέων

Μετά από τον γνωστό πολύμηνο αρραβώνα, χτες τελέστηκε ο πολιτικός γάμος των εφτά παρατάξεων με προίκα το 0,4% του προϋπολογισμού. Έσονται λοιπόν οι μνημονιακές παρατάξεις εις σάρκα μια!
Καμία έκπληξη! Εμείς για δώρο θα τους κάνουμε σκληρή, αλλά έντιμη, χωρίς λάσπη, συκοφαντίες και κατασκευασμένα δημοσιεύματα-κριτική!

Η υπερψήφιση του 99,6% του προϋπολογισμού της Δημοτικής Αρχής και η καταψήφιση του 0,4% από την αντιπολίτευση δεν θα ήταν θέμα αν δεν αφορούσε την οικονομική επιχορήγηση των σχολείων.
Οποίος παρακολούθησε τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των «7» σίγουρα έχει την εξής απορία:
Γιατί, αφού είναι συνταγματική υποχρέωση του κράτους η δωρεάν και δημόσια παιδεία, πρέπει ο Δήμος να επιχορηγεί με ίδιους πόρους τη λειτουργία των σχολείων;
Αυτό είναι λοιπόν το κρίσιμο ερώτημα.
Και τι είπαν γι’ αυτό οι «7»; Ούτε μισή κουβέντα.
Αλήθεια τι να πουν τα κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που πετσόκοψαν τις επιχορηγήσεις στα σχολεία;
Τι να πουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά έταζαν γενναία αύξηση των κονδυλίων και αρκέστηκαν σε κάτι ψίχουλα που εξανεμίστηκαν, αφού φόρτωσαν τις σχολικές επιτροπές με νέες αρμοδιότητες;
Όλοι αυτοί συμφωνούν πολιτικά στο εξής: σχολεία φτηνά για το κράτος, ακριβά για τους γονείς εύκολη λεία για χορηγούς και ιδιωτικά συμφέροντα.
Φορολογούν τον λαό διπλά και τριπλά για να μάθουν τα παιδιά γράμματα.
Ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής θέλω να κάνω μερικές χρήσιμες  επισημάνσεις.
-         Κύριε Ν. Τζανάκο διατελέσατε αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Φούρα. Τότε η επιχορήγηση στα σχολεία και η ΣΑΤΑ (τεχνικό πρόγραμμα) ήταν τριπλάσια για τον Καποδιστριακό Δήμο Πατρέων. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί παραδώσατε σχολεία ερείπια;
Σχολεία, όπου οι εργαζόμενοι που τα συντηρούν τώρα, λένε ότι έχει να γίνει εργασία δεκαετίες.
Παραδώσατε χρέη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που οι σχολικές επιτροπές τώρα ξεχρέωσαν.
Ως μέλος της σχολικής επιτροπής από το 2011 μέχρι το 2014 διεκδικήσατε ένα ευρώ από τα ταμεία του δήμου για τη λειτουργία των σχολείων;
Να σας θυμίσω τώρα που σας έπιασε όψιμος πόνος για τα σχολεία ότι στις περισσότερες συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών (κατανομές) απλά απουσιάζατε!!
-         Η παράταξη των «7» κάνει συνέχεια κριτική για τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον διάλογο, την συναίνεση κτλ.
Ρωτώ λοιπόν ποιος από εσάς ήρθε στις σχολικές επιτροπές να ενημερωθεί για το τι ανάγκες υπάρχουν; Ούτε καν από τους εκπροσώπους σας δεν ενημερωθήκατε.
Δεν έχετε μάλλον καταλάβει τι ψηφίσατε.
Να σας το εξηγήσω εγώ. Ψηφίσατε τα 200 περίπου Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία να πάρουν πολύ λιγότερα χρήματα για συντήρηση από τα 86 γυμνάσια και λύκεια!!!
Μπορείτε να το εξηγήστε αυτό; Είστε αδαείς, κάνετε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, δεν ξέρετε βασικά ζητήματα που αφορούν χιλιάδες οικογένειες;
 Να απαντήσω και εγώ στους συνάδελφους μου που ρωτάνε με απορία.
-         Ερώτηση προς όλους, αλλά κυρίως προς τον κύριο Ψωμά και Στανίτσα. Η Δημοτική Αρχή Δημαρά το 2013 δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στα σχολεία στην Δ΄ κατανομή εσόδων. Τότε δεν έδιναν αυτά που δικαιούνταν τα σχολεία και ούτε λόγος για επιχορηγήσεις. Τότε εσείς διοικούσατε, μήπως να μας πείτε πώς τώρα γίνατε τόσο κουβαρντάδες.

Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί για τα σχολεία, αποκαλύπτει τους ενόχους και έχει αποτελέσματα από την τακτική της. Συμπαρατάσσεται με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που παλεύουν μαζί, για μια καλύτερη παιδεία.
Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη ένα τεράστιο έργο στα σχολεία. Το αμφισβητεί κανένας;
Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι το τεράστιο αυτό έργο γίνεται από την πενιχρή κρατική επιχορήγηση; Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι τα σχολεία και οι μαθητές μας και έχει διαθέσει εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν περίμενε εναλλακτικές προτάσεις επικοινωνιακών σόου!!!
Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του πατραϊκού λαού έχουν χαράξει τον δρόμο και έτσι θα συνεχίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου