ΠΑΤΡΑ / ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ : Σεθέση ...μάχης και έτοιμες για εκτόξευση 50.000 σοκολάτες



-Τα πέντε σωματεία σοκολατοριχτών της Πάτρας έτοιμα για τον πιο… γλυκό πόλεμο


Έτοιμα να… ριχτούν στη «μάχη» του σοκολατοπόλεμου είναι τα πέντε σωματεία των σοκολατοριχτών της Πάτρας, τα οποία φέτος κατάφεραν και συγκέντρωσαν 50.000 διαφορετικά είδη σοκολάτας.
Τα πέντε σωματεία, «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», με μεγάλη




προσπάθεια καταφέρνουν να διατηρούν «ζωντανό» το έθιμο του σοκολατοπόλεμου, το οποίο στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Γι’ αυτό,  στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωποι των σωματείων έγινε για ακόμη μία φόρα κάλεσμα στον Δήμο Πατρέων να βγάλει τη δική του σοκολάτα, με ελάχιστο σχεδόν, κόστος, ενισχύοντας την προσπάθεια που γίνεται ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έθιμο.
Όπως επισημάνθηκε φέτος συγκεντρώθηκαν περισσότερες σοκολάτες από πέρυσι, ενώ μόνο 10.000 θα πεταχτούν στο Καρναβάλι των Μικρών.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΡΙΧΤΩΝ
Σήμερα στις 12.45 στην «Αγορά Αργύρη» θα πραγματοποιηθεί η κοπή της «Σοκολατοκαρναβαλόπιτας», ενώ αύριο τα σωματεία στην αρχή της Μεγάλης Παρέλασης των «Μικρών» θα προσφέρουν ένα μικρό καλαθάκι με σοκολάτες στον δήμαρχο, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και με δύο μεγάλα βαγονέτα θα ρίξουν σοκολάτες στο τέλος της Μεγάλης παρέλασης.
Το Σάββατο 29/02 θα συμμετέχουν στη μίνι παρέλαση  στο ιστορικό κέντρο (Γούναρη – Αγίου Ανδρέου – Αράτου – Μαιζώνος – Κολοκοτρώνη – Όθωνος Αμαλίας – Ερμού – Μαιζώνος – Πλατεία Γεωργίου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Όθωνος Αμαλίας) με τα δύο μεγάλα βαγονέτα, την συνοδεία του μουσικού άρματος τους «Στρατηγούς», ενώ την Κυριακή 01/03: α) στην αρχή, με μια επιλεκτική ομάδα σοκολατοριχτών που θα συνοδεύει πάνω σε ποδήλατο ή τρόλεϊ – καρότσι το καθιερωμένο καλάθι με σοκολάτες το οποίο θα το προσφέρει, τιμής ένεκεν στον δήμαρχο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και β) στο κλείσιμο, με τα ειδικά διαμορφωμένα άρματα- πλατφόρμες στη Μεγάλη Παρέλαση Πατρινού Καρναβαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου