Κορωνοϊός: Αντιδρούν και ξεσηκώνονται οι καρναβαλιστές στην Πάτρα -Καλούν τους πολίτες να βγουν στους δρόμους

Κύμα  αντιδράσεων υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει όλα τα καρναβάλια της χώρας λόγω του νέου κορωνοϊού.Στην Ελλάδα υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και ήδη καθημερινά πολλές περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται ύποπτες εξετάζονται από τους ειδικούς. Για τον περιορισμό λοιπόν του ιού ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, μια απόφαση που από ότι φαίνεται δεν άρεσε στους καρναβαλιστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Πάτρας, όπου πλέον τα διαδικτυακά καλέσματα όλο ένα και πληθαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Σε ένα από αυτά οι διοργανωτές καλούν τους καρναβαλιστές να αψηφήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, δίνοντας την ίδια ώρα ραντεβού σήμερα στις 09:00 μ.μ στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

«Ο κορωνοϊός είναι το λιγότερο που μπορεί να κολλήσεις στο καρναβάλι της Πάτρας», αναπαράγουν χρήστες του twitter. «Ωστόσο το μόνο που θα αλλάξει στο πατρινό καρναβάλι είναι ότι δεν θα γίνει παρέλαση», αναφέρει άλλο σχόλιο.

Δήμαρχος Πατρέων: «Η δημόσια υγεία πρώτιστο καθήκον για όλους μας»

Την ίδια ώρα, το ότι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης διεμήνυσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η απόφαση δημιουργεί πικρία, αλλά και μεγάλη οικονομική ζημιά στους επαγγελματίες της πόλης.
 Στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πατρέων, κ. Πελετίδης ζήτησε αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες.
Φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια για όσους δεν συμμορφώνονται

Σημειώνεται ότι όσοι δεν συμμορφωθούν με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις απειλούνται μέχρι και με δύο χρόνια φυλάκιση, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου