ΠΑΤΡΑ: Αντί καρναβαλικών εκδηλώσεων...«βόλτα», πάρτι και «άτυπη παρέλαση»!


Μπορεί ο Δήμος Πατρέων να αποφάσισε να ματαιώσει τις επίσημες καρναβαλικές εκδηλώσεις, όμως τα μέλη των πληρωμάτων δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω.
Χθες το απόγευμα, ο κυρίως πυρήνας των πληρωμάτων συναντήθηκε στον χώρο του ΑΣΟ, εκεί όπου κατασκευάζουν τα άρματά τους. Εκεί έπεσε η ιδέα από κάποια από τα λεγόμενα «κλασικά πληρώματα» (ΟΧΙ τα υπεράριθμα) να κάνουν τη δική τους παρέλαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της  εφημερίδας Πελοπόννησος, η πρόταση που τέθηκε περιλαμβάνει το να βγουν δύο ή τρία πληρώματα κάθε φορά από διαφορετικά σημεία της πόλης και όλα μαζί να καταλήξουν στην πλατεία Γεωργίου, όπου και θα στήσουν ένα πάρτι, «όπως αυτά μόνο γνωρίζουν».
Κάποιοι αποφάσισαν πως στην άτυπη αυτή παρέλαση θα φορέσουν τις στολές που έχουν ετοιμάσει για το Πατρινό Καρναβάλι 2020, άλλοι πάλι αποφάσισαν να ντυθούν διαφορετικά και να κρατήσουν τις φετινές στολές τους για το επόμενο Καρναβάλι.
Η αρχική σκέψη είναι να παρελάσουν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, όμως αυτό θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης  οπότε και θα λάβουν οριστικές αποφάσεις για το πώς και πόσοι θα συμμετάσχουν.
Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα πρόκειται για μια  παρέλαση για την οποία μάλιστα αναμένεται να ενημερωθεί και η Τροχαία . Και όταν λέμε παρέλαση, εννοούμε μία «βόλτα» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και όχι την κλασική παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού.
Αυτό που είναι σίγουρο πάντως, είναι πως δεν θα δούμε στους δρόμους της Πάτρας τα άρματα των πληρωμάτων, τα οποία αποφασίστηκε να μη βγουν από τον χώρο του ΑΣΟ.
Σημειώνεται πως μέχρι χθες τα πληρώματα συνέχιζαν να δίνουν στολές στα μέλη τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για αυτά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μιλάμε για μεγάλη οικονομική καταστροφή. Και σύμφωνα με πληροφορίες δεν ματαιώνονται τα πάρτι των πληρωμάτων. Οπως μας είπαν, πρόκειται για ιδιωτικές πρωτοβουλίες, για εκδηλώσεις των πληρωμάτων και συνεχίζουν κανονικά χωρίς να τις ματαιώνουν.
Αλλωστε, όπως μας τόνισαν, δεν πρόκειται να κάνουν επανάσταση όταν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του κόσμου, αλλά δεν γίνεται αυτό το πράγμα που βράζει μέσα τους, αυτό το καρναβαλικό μικρόβιο να καταλαγιάσει τόσο εύκολα.
Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ
Οπως είναι γνωστό, χθες δημοσιοποιήθηκε η ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία όσοι δεν συμμορφώνονται με την απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως δύο ετών.
Ρωτήσαμε εκπροσώπους πληρωμάτων για το αν φοβούνται αυτό το ενδεχόμενο και όπως μας είπαν, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς οι ίδιοι δεν είναι φορείς, αλλά απλοί ιδιώτες που αποφάσισαν να ντυθούν και να βγουν στους δρόμους, χωρίς λάβαρα, χωρίς άρματα.
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Πάντως,  στο facebook έχει ήδη δημιουργηθεί ομάδα με ονομασία «Καρναβαλικός ξεσηκωμός - Ολοι στους δρόμους», οι διαχειριστές της οποίας διοργανώνουν αντίστοιχο event, δίνοντας ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου.
Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, πολυπληθές πλήρωμα του Πατρινού Καρναβαλιού, που μετρά περίπου 6.000-7.000 συμμετέχοντες έχει δηλώσει πως θα παρελάσει κανονικά ό,τι και να γίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου