ΠΑΤΡΑ / ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ : Χρώματα και αρώματα...



 ...μιας αλλιώτικης παραδοσιακής Αποκριάς πλημμύρισαν τα Υψηλά Αλώνια το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου με τους Κανταδόρους της Santa Maura του Συλλόγου Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη» να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας ένα πολύχρωμο πανόραμα επτανησιακών καντάδων.
Ο επτανησιακός πολιτισμός απόλυτα συνυφασμένος με το Πατρινό Καρναβάλι κυρίως στα παλαιότερα χρόνια, αποτέλεσε μια από τις ιστορικές και πολιτιστικές πηγές της μεγάλης γιορτής της Πάτρας. Με το πέρασμα των χρόνων τα σπουδαία αυτά τραγούδια με τις μελισματικές μελωδίες και τους αισιόδοξους στίχους, που συνδέθηκαν άρρηκτα με τα Καρναβάλια παλαιότερων εποχών, παραμένουν πάντα γοητευτικά και ξυπνούν μνήμες και αναμνήσεις από εποχές που τα ήθη, οι συνήθειες και η ανθρώπινες σχέσεις ήταν δομημένες σε άλλα θεμέλια και αρχές.

Η χορωδία «Κανταδόροι της Santa Maura» με μέλη και φίλους του Συλλόγου Λευκαδίων εν Πάτραις «Η Φανερωμένη» συνοδευόμενη από μικρή μουσική μπάντα, αποτελούμενη από κιθάρες και ακορντεόν, ταξίδεψε τους θεατές- ακροατές που συγκεντρώθηκαν για να τους απολαύσουν. Επτανησιακές καντάδες και παλαιά αποκριάτικα τραγούδια μετέφεραν  τη φρέσκια αύρα των Επτανήσων και δημιούργησαν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα.
 «Εις τον αφρό της θάλασσας», «Ο μπαρμπα Γιάννης κανατάς», «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου», «Λαλούν τ' αηδόνια», «Απόψε την κιθάρα μου», «Μενεξέδες και ζουμπούλια» γέννησαν συναισθήματα και έφεραν στο νου και την ψυχή ρομαντικές εποχές.
Οι Κανταδόροι της Santa Maura θα εμφανιστούν εκ νέου στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, αυτή τη φορά στην καθιερωμένη συναυλία που δίνουν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, κατεξοχήν μέρας της παραδοσιακής Αποκριάς και ώρα 20.00 στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου μεταξύ Καραϊσκάκη και Κανακάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου