ΙΩΑΝΝΙΝΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ -ΤΣΙΠΡΑ


Εποικοδομητική  ήταν  η συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτριο Δημητρίου και τα μέλη της διοικητικής Επιτροπής Β. Βασιλείου ,Μ. Χρυσοστόμου Ν. Τσακανίκα καθώς και τον σύμβουλο μάρκετινγκ Κ. Κυρίτση . Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων προσήρθε στην συνάντηση με σημαντική ατζέντα για την επιχειρηματικότητα αλλά και για θέματα που αφορούν και επηρεάζουν αυτή αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της .

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δρ. Δημήτριος Δημητρίου τοποθέτησε ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων τις Δράσεις Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας ,τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων ,τα κίνητρα για στήριξη και δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε απομονωμένες περιοχές του Νομού ,τα κίνητρα πρόσληψης εργαζομένων με παράλληλη μείωση της φορολογίας, την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας ,την στήριξη  από πλευράς της αντιπολίτευσης για τη μείωση της προκαταβολής φόρου ,θέματα του Αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ καθώς και το ζήτημα της ολοκλήρωσης Ιωάννινα –Κακαβιά όπως και της ναυτιλιακής σύνδεσης Ντουμπρόβνικ-Ηγουμενίτσα όπου είναι βασικά ζητήματα για την ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού αλλά και ανάπτυξης της Ηπείρου γενικότερα
Στην διάρκεια της συζήτησης έγινε σημαντική ανταλλαγή απόψεων με τον πρώην Πρωθυπουργό να συμφωνεί, πως πολλές από αυτές τις προτάσεις  οι οποίες μάλιστα προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο,  χρίζουν ιδιαίτερης σημασίας και αξιολόγησης .
Και οι δύο πλευρές μετά και από πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού θα συνεχίζουν τον διάλογο και την επικοινωνία στα πλαίσια της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας αλλά και της ανάδειξης των σημαντικών ζητημάτων της μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου