ΠΑΤΡΑ / ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ : « ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ; »


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΡΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΟΥΡΗ
 Καθώς πλησιάζουμε προς την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και όπως όλα δείχνουν  η μέχρι σήμερα ανοδική του πορεία - με το άνοιγμα στις γειτονιές, τις ποικίλες και άρτια οργανωμένες δράσεις (παραστάσεις, θέατρο δρόμου, μπάντες), με τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, με την θετική κριτική των πληρωμάτων- έχει ενοχλήσει τα γνωστά κέντρα της πόλης που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να χτυπήσουν την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 Έτσι, μονομερώς και επιλεκτικώς ανέσυραν από την Διαύγεια απόφαση του Δ.Σ που ήταν ομόφωνη και την παρουσίασαν ως απόφαση της Προέδρου και την πρωτοσελίδωσαν  με μεγάλα γράμματα.
Είναι γνωστό όμως, σε όλους τους Πατρινούς, ότι εμείς ταχτήκαμε να νοικοκυρέψουμε αυτή την πόλη και σ΄ αυτό το σκοπό μένουμε προσηλωμένοι και έτσι προχωράμε. Αυτό το έχουν καταλάβει και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στον Καρναβαλικό Οργανισμό γι΄ αυτό  και ασκούν μεν κριτική, αλλά ταυτόχρονα συμπεριφέρονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στις εισηγήσεις μας. Πρόθεσή μας δεν είναι απλά το νοικοκύρεμα αλλά και η παρακαταθήκη μας για τις μελλοντικές γενιές. Έτσι άμεση επιδίωξή μας και με αφορμή την λειτουργία των Σφαγείων, είναι να συντηρήσουμε τα υπάρχον βεστιάριο, να δημιουργήσουμε στολές από  παλιές  Καρναβαλικές φωτογραφίες και να ενισχύσουμε το βεστιάριό μας με κουστούμια υψηλής αισθητικής, που θα παραμείνουν κτήμα των Πατρινών. Η παραγγελία λοιπόν των κουστουμιών  της Κριτικής Επιτροπής , συνδυάστηκε με την προσφορά του κ. Μάικ Νικολάτου να σχεδιάσει και να ράψει δωρεάν το φόρεμα της Βασίλισσας. Το ποσό λοιπόν αυτό κάλυψε 7 κουστούμια βεστιαρίου και ένα φόρεμα εξαιρετικής αισθητικής της βασίλισσας.
Τα μέλη του Δ.Σ ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση γιατί αφενός δεν ζημιώναμε την ΚΕΔΗΠ –Καρναβάλι Πάτρας, αφετέρου  θα μας μείνουν τα κουστούμια και δεν  θα σπαταλάμε έτσι κάθε χρόνο χρήματα για το ντύσιμο των Επιτροπών . Όσο για το ότι η «δουλειά» δόθηκε εκτός Πατρών και γι ΄αυτό μας αξίζει ένα δημόσιο φεις-μπουκικό «μαστίγωμα» αναρωτιέμαι αν γνωρίζουν ότι την βασίλισσα  του άνθινου άρματος την ντύνει η Πλέα Χρυσούλα , ένα κορίτσι από την Πάτρα που υπηρετεί άξια την υψηλή ραπτική και η οποία προσφέρει δωρεάν την εργασία της. Πόσο στοίχισαν τα υφάσματα αυτού του φορέματος? Υπάρχουν και αυτά αναρτημένα στην διαύγεια και ψηφίστηκαν ομόφωνα και πάλι.
Είπαμε θα συνεχιστεί το νοικοκύρεμα  γι΄ αυτό και οι αλαλάζοντες ας προσέξουν τις έναρθρες  κραυγές τους. Εξάλλου, η Πάτρα γνωρίζει ποιοι έφεραν το καρναβάλι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου