ΠΑΤΡΑ : Δήλωση Δημάρχου , Κώστα Πελετίδη, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

"Η πανδημία του κορωνοϊού και η αναστολή των εκδηλώσεων εορτασμού για την επανάσταση του 1821, δεν πρέπει να σταματήσει τον προβληματισμό, την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα μας αφυπνίζουν και θα μας οδηγούν σήμερα και αύριο στην απελευθέρωση του λαού μας από όσους έχουν καθίσει στο σβέρκο του και με χίλιους δυο τρόπους δεν τον αφήνουν να ανασάνει.

 
Τα ιστορικά διδάγματα αποκτούν αυτήν την περίοδο μεγαλύτερη αξία, γιατί αναδεικνύεται από παντού η επικινδυνότητα της κυριαρχίας των λίγων πάνω στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες.
Εκδηλώνεται η μεγάλη αντίφαση και τα όρια του κυρίαρχου συστήματος. Από τη μία να υπάρχει επιστημονική και τεχνολογική δυνατότητα να έχουμε υψηλότατου επιπέδου περίθαλψη, Νοσοκομεία και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σύγχρονα και πλήρως στελεχωμένα, να έχουμε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών. Από την άλλη να βλέπουμε τις τραγικές ελλείψεις ακόμα και στα στοιχειώδη, όπως οι μάσκες, οι ποδιές κτλ. Γιατί τα κέρδη, οι επιλογές των λίγων, θέλουν ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού στο κατώτερο επίπεδο. Το θέλουν εμπόρευμα, έτσι ώστε αν έχεις χρήματα να ζεις, αλλιώς να πεθαίνεις.
Είναι η ώρα να τελειώνουμε με τους μισθούς πείνας, την ανεργία, το μοίρασμα τροφίμων και τα συσσίτια. Οι δυνατότητες υπάρχουν, ο λαός έχει το λόγο. Πρέπει με τους αγώνες του να διεκδικήσει την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου