5η θέση για την Πάτρα στη λίστα του Γκάρντιαν με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες

Αφιέρωμα στις δέκα μικρότερες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης, κάνει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» στην οποία συμπεριλαμβάνει και την Πάτρα και μάλιστα στην 5η θέση. Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Μελίνα Μερκούρη, η οποία οραματίστηκε το θεσμό.
Για την Πάτρα αναφέρει το ρεπορτάζ τα εξής:
«Μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη πόλη -ένα μικρό λιμάνι και μια πανεπιστημιούπολη- αλλά η Πάτρα έχει 3.000 χρόνια ιστορίας, ζωντανές πλατείες και χαμηλές τιμές για να το αντισταθμίσει.



 Το αρχαιολογικό μουσείο παγκόσμιας κλάσης παρουσιάζει μυκηναϊκά κεραμικά και ρωμαϊκά γλυπτά και ψηφιδωτά. Ο φανταστικός καθεδρικός ναός είναι ο μεγαλύτερος ναός στην Ελλάδα. και η ανάβαση στο μεσαιωνικό κάστρο ανταμείβεται με θέα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Άλλα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε περιλαμβάνουν το σπίτι του ποιητή Κωστή Παλαμά και το ρωμαϊκό Ωδείο. Οι νύχτες τείνουν να ξεκινούν από την πλατεία Γεωργίου, την τεράστια κεντρική πλατεία, στην οποία βρίσκεται και το νεοκλασικό θέατρο «Απόλλων». Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε είναι μέσω της εντυπωσιακής κρεμαστής γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου μήκους 2χλμ.»
Αναφέρει επίσης κατά σειρά τις εξής πόλεις: Μπέργκεν (Νορβηγία), Σαλαμάνκα (Ισπανία), Σιμπιου (Ρουμανία), Λινζ Αυστρία, Τουρκού (Φινλανδία), Γκιμαράες (Πορτογαλία), Πίλσεν (Τσεχία), Άαρχους (Δανία), Ματέρα (Ιταλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου