ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ : Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό

Tην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τα ξημερώματα ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Από τις 2 Μαρτίου, ο 66χρονος νοσηλευόταν στην ειδική Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου και ήταν το 9ο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα και το πρώτο στην Πάτρα.
Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε προχθές το πρωί και παρά τις προσπάθειες των ιατρών σήμερα τα ξημερώματα στις 03.15 άφησε την τελευταία του πνοή.
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: "Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15".
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ
Ο εκλιπών ζούσε στην Αμαλιάδα και είχε καταγωγή από την Κρήτη. Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου -Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς - Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.
Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και κατά καιρούς κατείχε πολλές εκλεγμένες θέσεις. Ηταν συνδικαλιστής στον χώρο της εκπαίδευσης και από τον Μάιο του 2014 ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα.
Επιπλέον, ο 66χρονος ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.
Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» του Κώστα Σπηλιόπουλου, με τον οποίο και εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος.
 πηγη: patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου