ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Μείωση στις κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν που αγγίζουν το 50%

Μείωση στα οργανωμένα πακέτα εισερχόμενου τουρισμού καθώς και αύξηση ακυρώσεων για την καλοκαιρινή περίοδο εμφανίζει η Ζάκυνθος τις τελευταίες δυο εβδομάδες

«Υπάρχει μείωση στα πακέτα για την καλοκαιρινή σεζόν, που φθάνει το 50%, όχι όμως μόνο για τη Ζάκυνθο, αλλά και για όλη την Ελλάδα» αναφέρει στο ethnos.gr ο Γιάννης Φιλιπποπολίτης, τουριστικός πράκτορας εισερχόμενου τουρισμού στο νησί του Ιονίου πελάγους, αποδίδοντας την όλη κατάσταση αφενός στην εξάπλωση του κοροναϊού, αφετέρου στην έκρυθμη κατάσταση του μεταναστευτικού στον Εβρο, στα σύνορα με την Τουρκία.


Ο ίδιος επισημαίνει ότι παρατηρείται και αύξηση των ακυρώσεων, χαρακτηρίζοντας τις επόμενες δυο εβδομάδες ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία του τουρισμού. Το «πάγωμα» στις κρατήσεις και στις ακυρώσεις προέρχεται από τις Σκανδιναβικές χώρες, σε ποσοστό τουλάχιστον 60%, αλλά και από τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, από Βαλκάνια κτλ. Ωστόσο, παρά τον κατήφορο που βιώνει τις τελευταίες δυο εβδομάδες η καλοκαιρινή σεζόν στο νησί, ο κ. Φιλιπποπολίτης επισημαίνει, ότι «εφόσον δεν έχουν εξαγγελθεί ακυρώσεις πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρίες, το κλίμα, ναι, είναι αναστρέψιμο» διευκρινίζοντας ότι τις σχετικές τους αποφάσεις οι αεροπορικές θα την λάβουν μετά τις 20 Μαρτίου.
Και αν τελικά ακυρωθούν οι πτήσεις, «τότε, δεν θα είναι εύκολο, να δρομολογηθούν και πάλι» αναφέρει ο κ. Φιλιπποπολίτης. Να σημειώσουμε, ότι τα πρώτα τσάρτερ στο νησί της Ζακύνθου ξεκινούν στα μέσα Απριλίου από Ολλανδία και Πολωνία, ωστόσο, επίσημα η σεζόν τους ξεκινάει την 1η Μαΐου.

Στάση αναμονής για το Πάσχα

Για την περίοδο του Πάσχα, είναι ακόμη νωρίς, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, όπου για εκείνες τις ημέρες το νησί δουλεύει κυρίως με Ελληνες.   «Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής, ακυρώσεις δεν έχουμε, ωστόσο οι κρατήσεις δεν γίνονται με το ρυθμό που θα έπρεπε» αναφέρει στο ethnos.gr η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου Χριστίνα Τετράδη.
Η ίδια επισημαίνει «οι Ελληνες, όπως ξέρετε, είναι της τελευταίας στιγμής» προσθέτοντας ότι εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση, θα υπάρξει και η ανάλογη ζήτηση. Επιπρόσθετα η κα. Τετράδη αναφέρει, ότι μπορεί η Ζάκυνθος να εμφανίζει τέσσερα κρούσματα θετικά στον κοροναϊό, ωστόσο, «το νησί έχει πάρει τα μέτρα του, έτσι ώστε να θεωρείται πιο ασφαλής προορισμός από άλλους» λέγοντας  χαρακτηριστικά «Βλέπετε, πόσο ευαίσθητος είναι ο τουρισμός».
(

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου