ΠΑΤΡΑ : Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία ο 66χρονος, το 9ο κρούσμα Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία ο 66χρονος στην Πάτρα, το 9ο κρούσμα

Στη ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα νοσηλεύεται ο 66χρονος, ο οποίος είναι το 9ο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.Ο 66χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας ότι είναι το 9ο κρούσμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας νοσηλεύεται στην εντατική στο Ρίο, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή της Πάτρας. Πηγές αναφέρουν ότι εισήχθη στο νοσοκομείο την Καθαρά Δευτέρα με πυρετό και δύσπνοια.

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς η περίπτωση υποβαθμίστηκε και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα.

Στα δύο 24άωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική στο νοσοκομείο του Ρίου έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).
Πηγές υπουργείου Υγείας: Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος ο 66χρονος με κορωνοϊό

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορωνοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.
Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ρίου: Είναι βαρύ περιστατικό με πνευμονία

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Γρηγόρης Ευαγγελάτος μιλώντας στο iefimerida.gr τόνισε ότι ο 66χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση. «Είναι ένα βαρύ περιστατικό με πνευμονία» είπε ο κ. Ευαγγελάτος.

Αυτή τη στιγμή είναι ακόμη άγνωστο αν θα παραμείνει στη μονάδα αρνητικής πίεσης ή θα μεταφερθεί στην εντατική. Στο νοσοκομείο, όπως μας μετέφερε ο κ. Ευαγγελάτος, επικρατεί πανικός μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο. Οπως μας είπε, δόθηκε εντολή στο προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου που ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο, να τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα 14 ημερών γιατί έτσι προβλέπει το πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ.
30 συνταξιδιώτες του σπεύδουν από την Αμαλιάδα στο Ρίο για εξετάσεις

Πανικός υπάρχει επίσης και μεταξύ των μελών του γκρουπ που είχαν συνταξιδέψει με τον 66χρονο σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Αυτή τη στιγμή πάνω από 30 άτομα μεταβαίνουν από την Αμαλιάδα στο νοσοκομείο του Ρίου ενώ 4 άτομα βρίσκονται στα εξωτερικά ιατρεία και περιμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Καθ΄οδόν προς το νοσοκομείο του Ρίου είναι και η σύζυγος του 66χρονου και ένας ιερέας που είχαν συνταξιδέψει μαζί με γκρουπ 53 ατόμων, στο ταξίδι που έκαναν πρόσφατα σε Αγίους Τόπους, Αίγυπτο και Ορος Σινά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου