ΕΠΕΙΓΟΝ Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία, θέατρα, κινηματογράφοι σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Αχαΐα

Απολύμανση σχολείου λόγω κορωνοϊού Εκτακτα μέτρα με αφορμή το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.  Αναστάτωση σε Αμαλιάδα, Πάτρα, Ανδραβίδα μετά το ένατο κρούσμα -53 συρρέουν για εξέταση στο Ρίο
Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, το υπ. Υγείας μετά από σύσκεψη με λοιμωξιολόγους και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.
Το κλείσιμο ισχύει για τις 5 και 6 Μαρτίου και θα υπάρξει επανεξέταση, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση μετά την πάροδο του 48ώρου. Επίσης για δύο ημέρες δεν θα λειτουργήσουν στις ίδιες περιοχές: Θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, αθλητικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και χώροι συνάθροισης.
 Από τον Δήμο Πατρέων, ανακοινώνεται  ότι αύριο Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά, το Δημοτικό Βρεφοκομείο, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ του Δήμου, καθώς και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.
Η απόφαση ελήφθη μετά την σχετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά το κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του υπ. Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα:

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του».
Εκτακτα μέτρα μετά το ένατο κρούσμα στην Αμαλιάδα

Η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα μετά το ένατο κρούσμα κορωνοϊού, έναν 66χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Στην Αμαλιάδα, την Πάτρα και την Ανδραβίδα επικρατεί αναστάτωση, καθώς ο άνδρας βρισκόταν με γκρουπ σε προσκυνηματικό ταξίδι.
Μόσιαλος στο iefimerida: Να κλείσουν τώρα σχολεία και πανεπιστήμια

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE), Ηλίας Μόσιαλος,είχε καλέσει κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας. «Αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα με την Ιταλία θα πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του ιού», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «αν υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά».

Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος πρότεινε ως λύση τη «διδασκαλία εξ αποστάσεως, του σχολικού έτους αν χρειαστεί και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/serres-antidroyn-sto-dimo-sintikis-sti-dimioyrgia-kleistis-domis-filoxenias-metanaston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου