ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Ενισχύονται οι Δομές Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ενισχύονται από την Περιφέρεια οι Δομές Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού.  Συγκεκριμένα μετά τη επιχορήγηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων- που έχει  οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό- με το ποσό των 196.000 ευρώ για την προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, πρόκειται να επιχορηγηθούν  για βελτίωση των υποδομών τους και τα Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και «Γ. Χατζηκώστα» Ιωαννίνων. 
  Η επιχορήγηση των δύο νοσοκομείων θα γίνει μέσω της έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 285.000 ευρώ που έλαβε η Περιφέρεια από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Άρτας θα διατεθεί το ποσό των 120.000 ευρώ για την προμήθεια και αντικατάσταση των επτά πεπαλαιωμένων κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του.

Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας θα διατεθεί το ποσό των 70.000 ευρώ, που κατανέμεται για τις εξής προμήθειες ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού:
  • Για  φορητό ακτινολογικό 30.000 ευρώ
  • Για αναπνευστήρα 30.000 ευρώ
  • Για monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων 6.000 ευρώ
  • Για τροχήλατη αναρρόφηση ηλεκτρική 4.000 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» θα διατεθεί το ποσό των 68.000 ευρώ που κατανέμεται για τις εξής προμήθειες ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού:
·          Για πλήρες ενδοσκοπικό απεικονιστικό σύστημα για βρογχοσκόπηση ειδικό για ΜΕΘ, προϋπολογιστικής αξίας 55.000 ευρώ
·         Για τροχήλατο τρόλεϊ- - καρότσι νοσηλείας για ΜΕΘ (δύο τμχ) αξίας 3.500 ευρώ.
·         Αερόστρωμα για κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ (δύο τεμάχια) αξίας 5.000 ευρώ
·         Λαρυγγοσκόπια μιας χρήσης για διασωλήνωση περιστατικών αξίας 3.000 ευρώ.
·         AMBU μιας χρήσης, αξίας 1.500 ευρώ.

Πέραν αυτών η Περιφέρεια Ηπείρου έχει κινήσει τις διαδικασίες προμήθειας τεσσάρων κοντέινερ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αναλόγως των αναγκών που μπορεί να προκύψουν  για τον κορωνοϊό είτε σε νοσοκομεία, είτε σε Κέντρα Υγείας.
Επιπλέον η Περιφέρεια έχει κινήσει τις διαδικασίες και για την προμήθεια ειδικών στολών μιας χρήσης προς προστασία του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με πολίτες που έχουν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.
Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων:
Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου:  «Συντήρηση – Σήμανση 5ης Επαρχιακής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 143.400 €.   
 Κατακύρωσε τους διαγωνισμούς για τα έργα:
Ø  Αποκατάσταση οδού Κ. Ζάλογγο- Βερενίκη, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ο.Ε. «Γεώργιος Τάσσης- Γεώργιος Δημητρίου».
Ø  «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αμπελιά», προϋπολογισμού € 74.400 Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.
Ø   «Κατασκευή τεχνικών έργων επί της 10ης επαρχιακής οδού Στεφάνης – Θεσπρωτικού – Άσσου», προϋπολογισμού 30.000  €. Ανάδοχος Φώτιος Στεφάνου.
Ø   «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας προς Πάργα», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Θ. Τριανταφύλλου.
Τέλος  ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο («ΥΙΟΙ Κ. ΖΩΜΠΡΑ Ο.Ε.»)  για το έργο  «Προμήθεια παραθύρων Κέντρου Υγείας Μετσόβου», προϋπολογισμού € 62.000.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου