Γιατί πρέπει να απαγορευθεί η κυκλοφορία, τώρα, πριν γίνουμε Ιταλία


Είναι κοινό μυστικό (μόνο όσοι ζουν στον κόσμο των ψευδαισθήσεων δεν το καταλαβαίνουν) ότι η χώρα ετοιμάζεται να δώσει ένα πολύ δύσκολο πόλεμο με την πανδημία του κορωνοϊού, χωρίς κανείς να ξέρει τη διάρκειά του.








Εκείνο που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι διαθέτουμε εντελώς πεπερασμένα όπλα, αφού δεν υπάρχουν ούτε συγκεκριμένα φάρμακα, ούτε εμβόλιο. Με τους καλύτερους υπολογισμούς το λεκανοπέδιο διαθέτει 500 με 600 ΜΕΘ και άλλες 100 μετά βίας έχουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία όλα μαζί. Στην περιφέρεια, η κατάσταση είναι ακόμη πιο περιορισμένη. Επειδή όμως η ζωή θα συνεχίζεται, οι γιατροί θα χρειαστούν ελεύθερες ΜΕΘ για να αντιμετωπίσουν ασθενείς με άλλα νοσήματα, όπως εγκεφαλικά, εμφράγματα, ή ασθενείς από ατυχήματα που θα χρειαστεί να μπουν στις εντατικές.

Είναι λοιπόν κρίσιμο από αυτή την περιπέτεια να σωθούν όσοι πιο πολλοί άνθρωποι γίνεται. Για να γίνει όμως αυτό δεν θα πρέπει να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία, όπως έγινε στην Ιταλία και να αναγκαστούν οι γιατροί να αποφασίσουν ποιους θα σώσουν και ποιους θα αφήνουν να πεθάνουν.

Αντιθέτως, το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι η γενικευμένη καραντίνα ώστε να εμποδίσουμε τη διασπορά του ιού για να μην φρακάρουν τα νοσοκομεία και να μείνουν άνθρωποι έξω από τις ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση πήρε εγκαίρως τις σωστές αποφάσεις, αλλά τώρα φαίνεται να διστάζει και να αργεί να πάρει την πιο κρίσιμη απόφαση: Να απαγορεύσει πλήρως την κυκλοφορία και με κάθε κόστος. Οι Ιταλοί την πάτησαν, γιατί άργησαν να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις, αφήνοντας τις βιομηχανίες στο βορρά να λειτουργούν, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ελέγχου η διασπορά του κορωνοϊού.

Οι Κινέζοι γιατροί που έσπευσαν να βοηθήσουν τους Ιταλούς τράβαγαν τα μαλλιά τους όταν είδαν τις κρίσιμες ώρες να κυκλοφορούν πολίτες στους δρόμους. Tελικά, οι Ιταλοί κατέληξαν να απαγορεύουν ακόμη και την αθλητική δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο, όπως έγινε στη Λομβαρδία, αλλά ήταν ήδη αργά.

Τις τελευταίες ημέρες, έγιναν μετακινήσεις από την Αθήνα προς την περιφέρεια και τα νησιά που ενδέχεται να επιταχύνουν τη διασπορά. Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν άνθρωποι απείθαρχοι ή επιπόλαιοι που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που διατρέχουμε. Είναι ζήτημα κοινής λογικής ότι πρέπει πλέον να τρέξουμε πιο γρήγορα από την πανδημία και να τα κλείσουμε όλα, για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης, γιατί διαισθάνεται αυτό που έρχεται. Μόνοι οι ανεύθυνοι και οι παράφρονες μπορεί να αντιδράσουν. Αλλά ποιος θα ασχοληθεί με αυτούς. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση δεν πρέπει πλέον να καθυστερεί και θα πρέπει να τα κλείσει όλα τώρα, πριν να είναι αργά.
Πηγή: iefimerida.gr -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου