Φωνή βοώντος : Εκ του μηδενός

Γράφει ο Ανδρέας Α. Βρής
Σαν με παράδεισο θα μοιάζει η περίοδος της οικονομικής κρίσης, συγκριτικά με όσα πρωτοφανή και εφιαλτικά βιώνουμε σήμερα και με όσα τρέμουμε ότι μπορεί να είναι μπροστά μας.
Οι στιγμές είναι ιστορικές για όλη την ανθρωπότητα με καταλυτικές συνέπειες παγκοσμίως σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Μοιραία για την Ελλάδα πάει λίγο πίσω και έρχεται σε δεύτερη μοίρα το μεταναστευτικό/ προσφυγικό παρ΄ότι ο κίνδυνος  οχι μόνο δεν έχει εκλείψει αλλά παραμένει ο ίδιος ίσως και χειρότερος με τον γείτονα που έχουμε μπλέξει.
Ο κορωνοϊός μας αιφνιδίασε και το κακό μας βρήκε ξαφνικά και απροετοίμαστους παρά τα προειδοποιητικά μηνύματα.
Τελικά και αυτή η γενιά  θα ζήσει τον δικό της μεγάλο ασύμμετρο πόλεμο.
Οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν σταδιακά δραματικά και δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλά από όσα προγραμματίζαμε ανυποψίαστοι.
Τώρα μέσα από το σπίτι θα έχουμε αρκετό χρόνο να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας και να μετρήσουμε τους αληθινούς φίλους (έστω τηλεφωνικά).
Και όταν ο εφιάλτης γίνει κακή ανάμνηση, θα βγούμε πιο δυνατοί αλλά θα χρειαστεί  νέο ξεκίνημα εκ του μηδενός πάνω στα όποια ερείπια με αναθεώρηση, επαναπροσδιορισμό αρχών και αξιών και γενική ανασυγκρότηση.
Θα χρειαστούμε επανεκκίνηση εφ΄όλης της ύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου