ΠΑΤΡΑ / ΑΘΗΝΑ : Στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω κορωνοϊού


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών , κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, είχε  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας. 
Ο κ. Μαρλαφέκας συζήτησε με τον κ. Μίχαλο την ανάγκη λήψης και ενεργοποίησης δέσμης μέτρων, τα οποία ήδη έχει προτείνει το Επιμελητήριο Αχαΐας στην Κυβέρνηση, προκειμένου να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω κορωνοϊού στην Πάτρα κατά την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας επισήμανε ότι ο Καρναβάλι για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί ουσιαστικά έναν οικονομικό πνεύμονα, που σύμφωνα με μελέτες το άμεσο οικονομικό όφελος ξεπερνά τα 20.000.000 € σε άμεσες καταναλωτικές δαπάνες. 


Ο κ. Μαρλαφέκας εξήγησε στον κ. Μίχαλο πως το πρόβλημα για τις επιχειρήσεις μετά από την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων για την Δημόσια Υγεία σε Αχαΐα και Ηλεία γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας ζήτησε από τον κ. Μίχαλο να ενορχηστρωθούν οι δράσεις που έχουν αναλάβει τα Επιμελητήρια των δύο νομών για την στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω κορωνοϊού με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση από την οποία κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι έχει διαφύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου