Super League: Ετσι διαμορφώθηκαν τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ


Η κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώθηκε και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των πλέι-οφ και των πλέι-άουτ. Μετά την σημερινή 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε. Με το νέο, φετινό format τώρα θα ξεκινήσουν πλέι-οφ με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1 ως 6 και πλέι-άουτ για τις ομάδες που τελείωσαν στις θέσεις 7 ως 14.


Η τελική βαθμολογία της Super League

    Ολυμπιακός 66
    ΠΑΟΚ 59
    ΑΕΚ 51
    Παναθηναϊκός 44
    ΟΦΗ 34
    Αρης 34
    Ατρόμητος 32
    ΑΕΛ 30
    Ξάνθη 30
    Αστέρας Τρίπολης 30
    Λαμία 27
    NΠΣ Βόλου 27
    Παναιτωλικός 17
    Πανιώνιος 11

*Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6
Η βαθμολογία των πλέι-οφ

    Ολυμπιακός 69
    ΠΑΟΚ 59
    ΑΕΚ 51
    Παναθηναϊκός 44
    ΟΦΗ 34
    Αρης 34

Η βαθμολογία των πλέι-άουτ

    Ατρόμητος 32
    ΑΕΛ 30
    Ξάνθη 30
    Αστέρας Τρίπολης 30
    Λαμία 27
    NΠΣ Βόλου 27
    Παναιτωλικός 17
    Πανιώνιος 11

Ο τρόπος διεξαγωγής πλέι-οφ της Super League
Τα Playoffs θα διεξαχθούν σε δέκα (10) αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε δύο (2) γύρους των πέντε (5) αγωνιστικών έκαστος όπου σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Πρωταθλήτρια θα ανακηρύσσεται η ομάδα (εξ αυτών που συμμετείχαν στα Playoffs) που μετά την ολοκλήρωση των Playoffs θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs αθροιστικά).

Με τον ίδιο τρόπο (άθροισμα βαθμών στην Κανονική Περίοδο και στα Playoffs) θα προσδιορίζονται οι λοιπές θέσεις του Πρωταθλήματος (2η, 3η κλπ) εκ των οποίων θα προκύπτουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις Διοργανώσεις της UEFA σύμφωνα με το άρθρο 9 της παρούσης.
Ο τρόπος διεξαγωγής πλέι-άουτ της Super League

Τα Playouts θα διεξαχθούν σε επτά (7) αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε ένα ένα (1) μοναδικό γύρο κατά τον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 της Κανονικής Περιόδου θα αγωνιστούν σε τέσσερεις (4) εντός έδρας και τρείς (3) εκτός έδρας αγώνες στα Playouts ενώ οι λοιπές ομάδες θα αγωνιστούν σε τρείς (3) εντός έδρας αγώνες και τέσσερεις (4) εκτός έδρας αγώνες στα Playouts, βάσει κλήρωσης.

Οι θέσεις 7 έως 14 θα προσδιορίζονται από το σύνολο των βαθμών που οι ομάδες που συμμετείχαν στα Playouts κατέλαβαν σωρευτικά κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playouts αθροιστικά, ο δε υποβιβασμός στην κατώτερη κατηγορία (Super League 2) θα προσδιορίζεται κατά το άρθρο 10 κατωτέρω.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου