ΠΑΤΡΑ : "η ενέργειά μας, αν και βιαστική, ήταν καλοπροαίρετη και ζητούμε συγγνώμη από όλους".

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
 Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας προσπαθώντας να προσφέρει δωρεάν παραστάσεις, από  το διαδίκτυο, στους συμπολίτες μας, αυτές τις δύσκολες μέρες, διαμόρφωσε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα παραστάσεων και το δημοσίευσε. Για τις παραστάσεις από το “ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ”, μας είχαν σταλεί υπεύθυνες δηλώσεις ηθοποιών που πρόθυμα δέχτηκαν την πρόταση. Για τις άλλες δυο παραστάσεις ζητήθηκε αρχικά από το Υπουργείο Πολιτισμού η προβολή τους από δική του ιστοσελίδα και συντάχθηκε ένας κατάλογος πιθανών προβολών της κεντρικής σκηνής, αλλά η καθυστέρηση απάντησης μας οδήγησε στην απόφαση να τις προβάλουμε στη συνέχεια αυτών του “ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ”.  Ήταν σφάλμα μας ότι  ανακοινώσαμε τις δύο αυτές παραστάσεις μαζί  με εκείνες από το “ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ” προτού να λάβουμε την άδεια των συντελεστών τους, παρότι είχαμε ήδη ετοιμάσει την επιστολή με την οποία ζητούσαμε την άδειά τους. Μετά τη διαμαρτυρία κάποιων από αυτούς για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκαν, τηρώντας ενιαία στάση για όλες τις παραγωγές ΔΗΠΕΘΕ, ματαιώσαμε όλες τις προβολές  παραστάσεών του.     
 
Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, που ανέμεναν αυτές τις παραστάσεις, αλλά και τους συντελεστές, που δεν είχαν ερωτηθεί , ότι  η ενέργειά μας, αν και βιαστική,  ήταν καλοπροαίρετη και ζητούμε συγγνώμη από όλους.
Είναι γνωστό ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σέβεται και υπερασπίζεται σταθερά τα δικαιώματα των ηθοποιών και ότι θεωρεί αναντικατάστατη τη ζωντανή παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων. Πρόθεσή μας είναι η προσφορά στον λαό μας, όπως αρμόζει σε ένα ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και η στήριξη των καλλιτεχνών που σήμερα δοκιμάζονται από τη σκληρή αντιμετώπισή τους  στην αγορά του θεάματος. Κανείς δεν θα θιγεί από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είναι  το μοναδικό ΔΗΠΕΘΕ που έχει υπογράψει και εφαρμόζει στο ακέραιο τη σύμβαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

          Για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
                      Πέτρος Βάης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου