ΠΑΤΡΑ : Η μειωμένη κυκλοφορία στην πόλη ως ευκαιρία

Το σπιράλ προτείνει εργασίες που θα αλλάξουν την εικόνα της Πάτρας
Ο Δήμος Πατρέων εκμεταλλεύεται τη μειωμένη κυκλοφορία στην πόλη και προχωρά σε κάποιες σημειακές παρεμβάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα παρενοχλούσαν την καθημερινότητα των δημοτών (ασφαλτοστρώσεις, επισκευές δρόμων κλπ). Σωστή επιλογή χρόνου, καλή αξιοποίηση της συγκυρίας. Επικροτούμε.
 Μήπως, όμως, αξίζει να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη ευκαιρία και για μία σειρά άλλες εργασίες στην πόλη που η απουσία κίνησης τις διευκολύνει. Αν μη τι άλλο, προσφέρεται η περίοδος για επιτάχυνση προγραμματισμένων εργασιών (πχ. έργων στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης), επισκευές, αποκατάσταση ζημιών, αποξήλωση παρανομιών και ευπρεπισμό της πόλης.

Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε μία σειρά από σχετικές κινήσεις, επιτρέποντάς μας με το πέρας των περιοριστικών μέτρων να βγούμε σε μία άλλη Πάτρα. Τα παρακάτω αποτελούν απλώς μερικές ενδεικτικές ιδέες. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν στην Πάτρα για να βελτιωθεί η εικόνα της. Ιδού η ευκαιρία και πεδίο δόξης λαμπρό, λοιπόν, για τη Δημοτική Αρχή;

ΞΗΛΩΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ
Έχουν καταγραφεί κατά καιρούς αυθαιρεσίες και παρανομίες που αφορούν τον δημόσιο χώρο. Ελεύθεροι χώροι που έχουν καταληφθεί, θέσεις δέντρων που έχουν «εξαφανιστεί», αυθαίρετες κατασκευές σε δρόμους και πεζοδρόμια, παρεμβάσεις σε δημοτική περιουσία χωρίς έγκριση και άδεια. Η «άδεια πόλη» είναι μια ευκαιρία να αποκατασταθούν όλες αυτές οι παραβάσεις.

ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΦΙΣΣΩΝ
Η αφισοκόλληση στην Πάτρα έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα που αλλοιώνει την εικόνα της πόλης. Συνεργεία του Δήμου μπορούν σταδιακά να απαλλάξουν τοίχους, τζαμαρίες, κολώνες, ακόμα και φωτεινούς σηματοδότες και σήματα κυκλοφορίας από παράνομες αφίσες και αυτοκόλλητα. Είναι η πιο κατάλληλη ώρα για την εξάλειψη της αφισορύπανσης και τη δημιουργία μιας πόλης χωρίς την ασχήμια των αφισών.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ
Με την ίδια λογική, μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει στον εξωτερικό καθαρισμό όλων των δημοτικών κτιρίων. Ας ξεκινήσει από την «Αγορά Αργύρη», καθώς μας το είχε τάξει από τον περασμένο Νοέμβριο. Ο καθαρισμός σκαρών που έχει καθυστερήσει, η κοπή γρασιδιού στις πλατείες, ακόμα και η αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων μπορούν ευκολότερα να χρονο-προγραμματιστούν και να διεκπεραιωθούν αυτή την περίοδο.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Ακόμα και οι επισκευές ζημιών ή η πρόοδος άλλων εργασιών στα σχολικά συγκροτήματα μπορούν να γίνουν αυτή την περίοδο, που βρίσκει τα σχολεία χωρίς μαθητές, έτσι ώστε  να μη γίνονται «αναγκαστικά» εντός Σαββατοκύριακων ή σε περιόδους αργίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.


#μένουμε_σπίτι
#δίνουμε_αίμα
#ενσυναίσθηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου