ΠΑΤΡΑ : Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για κινητοποιήσεις με αίτημα την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής


 Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων,  στη χθεσινή του συνεδρίαση, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την Κυριακή 3/4, με αίτημα την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από Ρίο έως Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα – Νέο Λιμάνι – Νότιες Συνοικίες.
Συγκεκριμένα ενέκρινε τα εξής, όπως κατατέθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Μιχάλη Αναστασίου στην εισήγησή του: 

«Απαιτούμε  από την κυβέρνηση να υιοθετήσει την θέση του Δημοτικού Συμβούλιου για:
- Την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως Αγ. Ανδρέα – Νέο Λιμάνι – Νότιες Συνοικίες, πράγμα σύμφωνο με το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό.
- Τη δημιουργία γραμμικού πάρκου στην επιφάνεια.
- Να μη σταματήσει η λειτουργία του Προαστιακού έως το Ρίο.
Στο βαθμό που οι θέσεις μας δεν γίνουν αποδεκτές, είμαστε αναγκασμένοι με κάθε μέσο να εμποδίσουμε την έναρξη των εργασιών επίγειας διέλευσης. Δυστυχώς, εν μέσω κορωνοϊού ξεκινάμε με συμβολική διαμαρτυρία την Κυριακή 3 Μάη στις 11 το πρωί και κοινοποίηση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση και στην Κατασκευάστρια Εταιρεία».

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει απόπειρα αιφνιδιασμού, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, από την κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να προχωρήσει την επίγεια διέλευση του τρένου από το Ρίο μέχρι την Κανελλοπούλου σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων που τάσσονται υπέρ της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής, της δημιουργίας γραμμικού πάρκου και της συνέχισης της λειτουργίας του προαστιακού.
Αυτό τόνισε στην εισήγησή του στην συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, καταθέτοντας την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για κινητοποίηση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 3 Μάη στις 11 το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό Ρίου και κοινοποίηση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση και στην Κατασκευάστρια Εταιρεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου