ΠΑΤΡΑ : Μέτρα για την επανεκκίνηση του real estate και των κατασκευών.


Την Τετάρτη 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Κατασκευαστών Οικοδομικών Έργων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ Ν. Φαρμάκη, μετά από πρωτοβουλία της Ε.Κ.Ο.Ε.Π.Δ.Ε. Στόχος της συνάντησης ήταν να κατατεθούν από την πλευρά των κατασκευαστών, σειρά προτάσεων για δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση που στόχο θα έχουν την επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά την κρίση που βιώνουμε από την πανδημία, μέσω της ανάπτυξης της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα.


Στην συνάντηση με την Περιφερειάρχη παραβρέθηκαν ο Παναγιώτης Χελάς πρόεδρος της Ένωσης και ο Αθανάσιος Καούρης Γεν. Γραμματέας. Ο κ Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις και εκδήλωσε την πρόθεσή του να υποστηρίξει και κυρίως να προωθήσει τις προτάσεις προς την κυβέρνηση, ανοίγοντας έναν νέο διάλογο για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της οικοδομικής δραστηριότητας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των προτάσεων που επιδόθηκαν στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος.
Μέτρα για την επανεκκίνηση του ελληνικού real estate και των κατασκευών.
Το real estate αποτελεί παραδοσιακά έναν σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Κατά συνέπεια θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της κυβερνητικής πολιτικής των επόμενων μηνών όχι μόνο η εντατική προσπάθεια για περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων από τον κορονοϊό, αλλά και η έμπρακτη υποστήριξη αυτού του τομέα, προκειμένου να αναπτυχθεί δυναμικά στο άμεσο μέλλον. Οι επενδύσεις στις κατασκευές θα υποστηρίξουν, την ανάκαμψη της οικονομίας σημαντικά και άμεσα. Πάνω από 100 Επαγγέλματα δραστηριοποιούνται γύρω από την οικοδομικής δραστηριότητα, και χιλιάδες οικοδόμοι και τεχνίτες θα βρουν εργασία. Παράλληλα θα αυξηθούν σημαντικότατα οι εισροές στα ταμεία του εθνικού ασφαλιστικού συστήματος. Η πίστη λοιπόν στην ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας και η λήψη μέτρων θα προκαλέσουν ένα πραγματικό ‘θετικό σοκ’ στην οικονομία της χώρας με άμεσα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου