Κορονοϊός: Το Λίβερπουλ - Ατλέτικο οδήγησε σε 41 θανάτους

Δεδομένα του NHS έδειξαν ότι η αναμέτρηση του Champions League ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης είχε ως αποτέλεσμα 41 θανάτους εξαιτίας κορονοϊού.Στις 11 Μαρτίου η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την πρόκριση στο κατάμεστο Άνφιλντ, επικρατώντας της Λίβερπουλ 3-2 στην παράταση. Η απόφαση της UEFA το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά με κόσμο, ενώ την ίδια ώρα το Παρί - Ντόρτμουντ γινόταν κεκλεισμένων των θυρών, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.



Τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης ήταν μοιραία, καθώς σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων του NHS ανακαλύφθηκε ότι εξαιτίας αυτού του αγώνα 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό. Στο γήπεδο εκείνη την ημέρα βρίσκονταν 52.000 οπαδοί, από τους οποίους οι 3.000 ήταν Ισπανοί.
Οι Times εξηγούν πώς το Edge Health έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα, μελετώντας μοντέλα δεδομένων και τα αποτελέσματα της επέλασης του COVID-19, 25 με 35 μέρες μετά την διεξαγωγή της αναμέτρησης Λίβερπουλ-Ατλέτικο.
Τo Imperial College London και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναφέρουν ότι εκείνη την περίοδο η Ισπανία μετρούσε 640.000 κρούσματα, ενώ η Μεγάλη Βρετανία 100.000. "Δεν έβγαζε νόημα ότι 3.000 φίλοι της Ατλέτικο ταξίδεψαν στο Άνφιλντ τότε. Κάναμε λάθος", δήλωσε ο δήμαρχος της Μαδρίτης τον περασμένο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου