ΠΑΤΡΑ : Νίκος Νικολόπουλος: «Η αγορά της 4ετίας σε μηχανήματα για τον Δήμο Πατρέων, πήγε… στις ΗΠΑ μέσω Αθηνών!»

Παρέμβαση για το ζήτημα αγοράς μηχανήματος που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αλλά και αντιδράσεις από τοπικούς επιχειρηματίες πραγματοποιεί ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας», Νίκος Νικολόπουλος.
Αναλυτικότερα, ο κ. Νικολόπουλος με ερώτησή του προς τον Δήμαρχο, ζητάει να πληροφορηθεί τις συνθήκες αγοράς μεγάλου μηχανήματος από τον Δήμο, χωρίς καν να ζητηθούν προσφορές από τους τοπικούς αντιπροσώπους και μάλιστα, σε μία περίοδο που το ζητούμενο είναι η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων λόγω των επιπτώσεων από τη δεκαετή οικονομική κρίση, αλλά και την οικονομική καθίζηση που προκλήθηκε στην οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού.

 Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας», η συγκεκριμένη αγορά γνωστοποιήθηκε και μέσα από το blog του Σωματείου Οδηγών - Χειριστών του Δήμου Πατρέων, όπου γίνεται λόγος για «μία λαστιχοφόρα περιστρεφόμενη τσάπα, η οποία θα βοηθήσει πολύ σε ειδικές τεχνικές εργασίες αλλά και στον ορεινό όγκο του Δήμου μας».
Ο κ. Νικολόπουλος, ζητάει μεταξύ άλλων από τον Δήμαρχο να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
Προκήρυξε ο Δήμος μειοδοτικό διαγωνισμό για την αγορά του συγκεκριμένου χωματουργικού μηχανήματος και πόσο κόστισε;  
Γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι στο παρελθόν, αντιπρόσωποι μηχανημάτων από την Πάτρα είχαν πουλήσει μηχανήματα στον Δήμο, κατά 40% φθηνότερα;
Αληθεύει ότι τον πληροφόρησαν πως τόσο για το συγκεκριμένο όχημα, όσο και για άλλα πολύ πιο εξειδικευμένα, είχαν τη δυνατότητα οι τοπικοί εισαγωγείς – αντιπρόσωποι να δώσουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές προσφορές και πως έτσι θα εξοικονομούντο πολλά χρήματα, προς όφελος των δημοτών της Πάτρας;
Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κ. Νικολόπουλος, δήλωσε: «Αναρωτιέμαι μήπως ο… ανεπιθύμητος για την δημοτική Αρχή και το ΚΚΕ, πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάϊατ, τελικά δεν είναι και τόσο… ανεπιθύμητος. Καθότι πληροφορούμαι ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι αμερικανικής προέλευσης. Πέραν τούτου όμως, ο κ. Πελετίδης πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα στα ερωτήματα που αφορούν τις προμήθειες του Δήμου. Γιατί… προσπερνάει την Πάτρα και κάνει την αγορά της 4ετίας σε μηχανήματα από την Αθήνα; Επιλέγει, πράγματι, το καλύτερο και οικονομικότερο για την πόλη και τους πολίτες; Όλα στο φως, εδώ και τώρα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου