Εισαγγελέας σε γονείς Τοπαλούδη: Το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος

Έντονα συγκινησιακά φορτισμένη, ήταν η αγόρευση της  εισαγγελέως στη δίκη για τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. «Ακουσα την μητέρα της Ελένης και ανατρίχιασα», εφεξής η Ελένη θα ζει μέσα μου» ανέφερε κατά την έναρξη της εισαγγελικής της αγόρευσης. «Δώρο ζωής» χαρακτήρισε την Ελένη Τοπαλούδη και «άθλια υποκείμενα» τους κατηγορούμενους και ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας.
Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αριστοτελία Δόγκα τόνισε πως η υπόθεση του φρικιαστικού βασανισμού, του βιασμού και του αποτρόπαιου θανάτου της 19χρονης, την συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή και ότι την παρακολουθούσε εκτενώς.


«Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, κοιτώντας προς το εδώλιο. «Είχαν προαποφασίσει ο εγκληματικό τους σχέδιο, του ομαδικού βιασμού, πολύ πριν συναντηθούν με την Ελένη Τοπαλούδη», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στη διάρκεια της πολύωρης αγόρευσής της. «Ανίδεη η Ε. Τοπαλούδη βάδιζε προς τον θάνατο. Την πέταξαν στον γκρεμό για να εξαφανίσουν τα ίχνη της» πρόσθεσε.
Απευθυνόμενη στους τραγικούς γονείς της Ελένης Τοπαλούδη τους είπε χαρακτηριστικά «Το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος».
Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της επεσήμανε πως «η αλήθεια έχει ήδη βγει. Εγώ αυτό που θα κάνω είναι να την αποδώσω σε περίληψη». Με αυτά τα λόγια εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι και οι δύο κατηγορούμενοι είναι εξ΄ίσου ένοχοι για το διπλό έγκλημα, τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ενώ εκτίμησε πως «υποκρίνονται, δεν είναι τσακωμένοι, έχουν συννενοηθεί».
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου