ΠΑΤΡΑ : Συμμετοχή της "Ώρα Πατρών" στη διαμαρτυρία των ανθρώπων του πολιτισμού

Η Ώρα Πατρών στηρίζει τον χώρο του πολιτισμού, που μετά από 40 ημέρες αντιμετωπίζει την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και την άρνηση της Υπουργού Πολιτισμού για συνάντηση με τα σωματεία τους. Η αυθόρμητη συλλογή υπογραφών στην καμπάνια Support Art Workers έχει ξεπεράσει τις 40.000 και τα σωματεία προετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την αποδοχή των αιτημάτων τους.
Η Ώρα Πατρών στέκεται δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού και ζητά από το Υπουργείο Πολιτισμού  και την κυβέρνηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης των οκτακοσίων ευρώ καθώς και σε ένα πλήρες σχέδιο για την επανεκκίνηση του πολιτισμού. Να τους δοθεί υποστήριξη ώστε να μπορέσουν, να ξεπεράσουν τα προβλήματα μετά την καραντίνα. Τα αιτήματα του πολιτισμού είναι δίκαια και κοστολογημένα. 

Πέρα όμως από την κυβέρνηση τα αιτήματα του πολιτισμού θα πρέπει να βρουν ευήκοα ώτα και στη Δημοτική Αρχή της Πάτρας η οποία δεν έχει αφουγκραστεί τον πολιτισμό, αν κρίνουμε από τα τελευταία γεγονότα σημειώνουμε: την απομάκρυνση του Ορέστη Σκαλτσά κατά τρόπο ανορθόδοξο, την μη εξεύρεση χώρου για τα πληρώματα του καρναβαλιού μετά τρία χρόνια, τις προβολές χωρίς την συγκατάθεσή των δημιουργών και  των καλλιτεχνών, την μη πρόσληψη των μουσικών της μπάντας του δήμου που σήμερα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια. Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή τον πολιτισμό.
Αντιπροσωπεία της παράταξής μας με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην πλατεία Γεωργίου."Ο πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι" οδηγός μας η φράση του Μπέρτολτ Μπρεχτ.  

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου